lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideIkke-kategoriseretBorgerforslaget "4 måneders sorgorlov, i forbindelse med dødsfald, til den tilbageværende forælder...

Borgerforslaget “4 måneders sorgorlov, i forbindelse med dødsfald, til den tilbageværende forælder med børn under 18 år.” har opnået 50.000 støtter

spot_img

Borgerforslaget blev offentliggjort den 14. september 2023 og opnåede 50.000 støttere den 30. januar 2024.

Forslaget kan læses her.

Borgerforslaget vil nu overgå til Folketinget og vil blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget. Forventningen er, at forslaget vil blive fremsat i fællesskab af de partier, som støtter borgerforslagsordningen.

Beslutningsforslaget vil blive behandlet på samme måde som Folketingets øvrige beslutningsforslag: 

  • Først drøftes det ved 1. behandling i Folketingssalen.
  • Så går det videre til behandling i et af Folketingets udvalg. Under udvalgets behandling kan f.eks. hovedstiller og medstillere komme i foretræde – altså komme til et møde med udvalget. Borgere kan også skrive til udvalget om deres synspunkter om forslaget.
  • Når udvalget har behandlet forslaget, kommer det til 2. og sidste behandling i Folketingssalen. Politikerne stemmer om forslaget og enten vedtager eller forkaster det. Hvis beslutningsforslaget vedtages, bliver det til en folketingsbeslutning. I nogle tilfælde kan Folketinget også vælge at afslutte behandlingen af borgerforslaget med at afgive en politisk rapport – en beretning.
  • Det vil sige, at det folketingsudvalg, som har behandlet forslaget, præsenterer sine politiske konklusioner i beretningen, og at forslaget ikke kommer til afstemning i Folketingssalen.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil Folketingets behandling af beslutningsforslaget er afsluttet.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær