onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederMotorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer

Motorstyrelsens app gør det let at skifte ejer på køretøjer

spot_img

I 2. halvår af 2023 blev 32 pct. af alle ejerskifter foretaget i appen.

Motorstyrelsens app Ejerskifte gør det let at skifte ejer på sit køretøj med det samme i forbindelse med køb og salg mellem private. Det kan eksempelvis være, hvis man som privatperson køber en brugt bil af sin nabo eller gennem en brugtbilsportal.

Siden appen blev lanceret har flere og flere brugt appen i forbindelse med ejerskifte. I 2. halvår af 2023 blev 32 pct. af ejerskifterne således foretaget via appen. Det er fire gange så højt i forhold til 1. halvår 2021, hvor appen blev lanceret.

”Det skal være nemt og sikkert at handle mellem private. Derfor er vi er glade for, at flere og flere bruger vores app. Den er et enkelt redskab til at registrere ejerskiftet med det samme,” siger underdirektør i Motorstyrelsen, Claus Holm.

Det er vigtigt at få lavet ejerskiftet i tide. Det er køber, der inden for fire hverdage har ansvaret for at gennemføre ejerskiftet. Hvis fristen ikke overholdes, risikerer køber at få inddraget nummerpladerne, ligesom sælger desuden skal betale afgifter og ansvarsforsikringer på bilen, indtil køretøjet er omregistreret.

”Det er vigtigt både for køber og sælger, at ejerskiftet sker inden for fristen på de fire dage. Motorstyrelsen står altid klar med vejledning, hvis bilejere er i tvivl om reglerne,” siger Claus Holm.

Læs mere om ejerskifter

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær