onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingørÅrsregnskab viser massive investeringer i den lokale grønne omstilling

Årsregnskab viser massive investeringer i den lokale grønne omstilling

spot_img

Årsregnskabet for 2023 for Forsyning Helsingør-koncernen viser store investeringer i den lokale grønne omstilling, baseret på en sund og stabil økonomi.

Forsyning Helsingør har udgivet Årsrapport 2023 – herunder årsregnskabet. Årsregnskabet viser, at Forsyning Helsingør har en sund og stabil økonomi samtidig med, at der fastholdes en høj forsyningssikkerhed og der investeres massivt i den lokale grønne omstilling

Regnskabet for 2023 viser, at Forsyning Helsingør-koncernen er sund og veldrevet.

Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Regnskabet for 2023 viser, at Forsyning Helsingør-koncernen er sund og veldrevet. Vi er sat i verden for at sikre, at den samfundskritiske infrastruktur fungerer samtidig med, at vi udfylder en væsentlig rolle i den grønne omstilling af vores lokalsamfund. Regnskabet viser, at vi gør begge dele på baggrund af en god økonomi og en omkostningsbevidst organisation – og det i en tid med krig, stor usikkerhed, høj inflation og fortsat højt renteniveau. Det er jeg både glad og tilfreds med”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Regnskabet viser et overskud efter skat på 11,7 mio. kroner. Det er større end budgettet, men tæt på sidste års resultat på 9,5 mio. kroner. Koncernens overskud i 2023 stammer primært fra overskuddet i elnetselskabet Elektrus og overskuddet fra koncernens ejerandel i elhandelsselskabet Scanenergi A/S. Derudover har aktiviteterne i koncernens eget elhandelsselskab, gadelysselskab og de såkaldte sideordnede aktiviteter i serviceselskabet bidraget til overskuddet.  

Massive investeringer i den lokale grønne omstilling
I 2023 udgjorde de samlede investeringer i materielle anlægsaktiver 299,8 mio. kroner mod 188,3 mio. kroner året før.  Det drejer sig fx om udbygning af fjernvarmenettet, ombygning af Sydkystens Renseanlæg, klimasikring af spildevandsnettet, styrkelse af elnettet samt etablering af affaldsøer til sorteret affald i Helsingør Bymidte

Vi udbygger og renoverer, så vi både kan fastholde en høj forsyningssikkerhed og en høj kvalitet i vores service og leverancer – samtidig med at vi udbygger den lokale grønne omstilling. 

Jacob Brønnum, adm. direktør

”Vi udbygger og renoverer, så vi både kan fastholde en høj forsyningssikkerhed og en høj kvalitet i vores service og leverancer – samtidig med at vi udbygger den lokale grønne omstilling. Derfor vil der også de kommende år blive investeret i fx udbygning af fjernvarmenettet, så flere kan få grøn fjernvarme, klimatilpasning så risikoen for oversvømmelser og overløb mindskes samt indfasning af grønne teknologier, så energiproduktionen bliver mere askefri”, siger adm. direktør Jacob Brønnum. 

Årsrapporten med årsregnskab for 2023 kan ses her.Fakta: Forretningsmodellen i Forsyning Helsingør-koncernen

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær