onsdag, juni 12, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederToldere har tilbageholdt mere end 30.000 engangs-e-cigaretter

Toldere har tilbageholdt mere end 30.000 engangs-e-cigaretter

spot_img

Toldstyrelsen har tilbageholdt ca. 32.000 stk. engangs-e-cigaretter hos en kurervirksomhed i København. Det svarer til manglende afgifter for ca. 800.000 kr.

30. august 2023 fandt toldere en større mængde engangs-e-cigaretter, herunder såkaldte puff-bars – hos en kurervirksomhed i København. Der var tale om 79 kasser med samme adressemodtager i Storkøbenhavn. Kasserne indeholdt i alt 31.600 stk. engangs-e-cigaretter, der ikke var betalt afgifter af.

– Engangs-e-cigaretter fylder meget i vores kontrol lige nu, og de seneste måneder har vi fundet tusindvis af engangs-e-cigaretter, særligt i pakker hos post- og kurervirksomheder. Det er tydeligt, at der er et marked for de her produkter. Vi har et tæt samarbejde med bl.a. politiet og Skattestyrelsen, siger Kent Midtgaard Hansen, fungerende kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Da der ikke er betalt afgifter af engangs-e-cigaretterne, er sagen overdraget til Skattestyrelsen, som opgør de afgifter, der burde være betalt. I den konkrete sag udgør regningen for de manglende afgifter ca. 800.000 kr. Tidligere i år har Skattestyrelsen afdækket to store sager, hvor hhv. 18.000 og 28.000 engangs-e-cigaretter er tilbageholdt.

– Toldstyrelsens fund er den tredje store sag med engangs-e-cigaretter i år, hvor der ikke er betalt afgifter. De mange store sager viser, at et stærkt samarbejde imellem myndighederne er afgørende for en effektiv kontrol, siger Anne Sofie Hedemann, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Generelt vil Skattestyrelsen i sager, hvor der er unddraget over 100.000 kr. i afgift, oversende sagen til politiet til vurdering af, om der tillige skal rejses en straffesag. I sådanne tilfælde kan politiet stille krav om frihedsstraf og en tillægsbøde svarende til afgiften.

Toldstyrelsen finder generelt engangs-e-cigaretter på tværs af transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre.

Læs mere om Toldstyrelsens kontrol af tobak i 2022.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær