onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneTilflytter Monica Krog-Meyer: ’Kys nu seniorlivet’

Tilflytter Monica Krog-Meyer: ’Kys nu seniorlivet’

spot_img

Seniorlivet er en god alder, og det gælder bare om at proppe noget godt i det, siger den 73-årige tidligere DR-radiovært.

Hej Seniorliv. Jeg er ny i kommunen og elsker at være her. Men jeg må sige, at intet af det, I skriver om, henvender sig til mig. Det er plejehjem, ældrepleje og den slags, som jeg måske en dag får brug for. Men der mangler lidt til os, der ikke helt er der…

Sådan skrev Monica Krog-Meyer, tidligere radiovært på DR gennem mange år, til Seniorliv for nylig. Og så var det jo oplagt at skrive tilbage – og spørge, om hun ville sætte nogle flere ord på sit syn på seniorlivet.

Vi bliver jo ældre på en helt anden måde end vores forældre. Vi er friskere, mere aktive og mere nysgerrige, hvis altså vi undgår sygdom og forkalkning,” siger Monica Krog-Meyer, som kalder sig selv for ’deltidspensionist’.

Hun har gjort op med billedet af en bedstemor, som sætter sig og forfalder iført sort tøj. I 2010 skrev hun bogen ’Plusalderen – vi bliver jo bare ved’, hvor hun punkterer en række myter og fordomme om alder og hylder generationen, der har rundet de 50 år og bestemt ikke har lyst til at blive ’dømt ude’.

Som senior bliver man usynlig. Man er en del af en masse, nogen kalder os sågar en ældrebyrde. Og jeg kan da godt se, at alle vi seniorer har gråt hår og på den måde ligner hinanden. Men vi er lige så forskellige som dengang, vi havde forskellige hårfarver. Og vi udgør en tredjedel af befolkningen, så man kan ikke bare sætte os over i et hjørne. I stedet for at se os som en byrde bør man se os som en ældrestyrke,” mener Monica Krog-Meyer.

Kast dig ud i det

For hende er der meget godt at sige om seniorlivet.

Det er bare at kaste sig ud i det. Nogle tænker måske: Hvem er jeg, når jeg ikke længere har et arbejde? Men der er masser af fællesskaber, man kan blive en del af. De fleste aktiviteter har en gratis prøvetime, så det er bare med at komme ud af røret og prøve tingene af. Man kan også finde masser af godt sammenhold i kirkerne – og sågar på genbrugspladsen. Genbrugshuset på Energivej er et genialt koncept, hvor man må tage op til tre ting gratis,” siger Monica Krog-Meyer.

Hendes egen tid går med bl.a. yoga og gymnastik i Helsingør Hallen. Og indtil for nylig har hun holdt foredrag over det ganske land om sin bog. Nu er hun skribent på det gratis nyhedssite POV International, hvor hun bl.a. anmelder bøger. Deraf titlen som deltidspensionist. Samtidig bruger hun tid på sine børnebørn – og på at lære sit nye lokalområde at kende.

Her er vidunderligt i Helsingør. Skov, hav og frisk luft lige uden for døren. Og så er det en by med ånd. Værftstiden har givet en styrke, og der er en fin bevidsthed om kultur. Her er et enestående slot og bibliotek. Det er dejligt at gå tur, og jeg føler, det er topprivilegeret at bo her,” siger Monica Krog-Meyer, som sammen med sin mand har boet i kommunen siden februar i år.

Hun tilføjer med et smil, at hun er glad for sin elcykel – for Helsingør er temmelig bakket, har hun erfaret.

Er der noget, som har overrasket jer ved Helsingør?

”Hvor smukt her er. Og hvor meget det altid blæser,” siger hun.

Skridt i den rigtige retning

Hun mener, at samfundet i de senere år har taget nogle skridt i den rigtige retning, når det gælder synet på seniorer.

Den tvungne pensionsalder er fjernet, og man skal ikke længere skrive sin fødselsdato, når man søger job. Så det er blevet nemmere for seniorer at blive ved på arbejdsmarkedet, så længe vi har lyst.”

Hvilke gode råd vil du give til andre seniorer?

Aftal evt. at I kun må tale om ét barnebarn og én sygdom hver, når I mødes. Det er vigtigt, at andre emner også får lov at fylde i jeres samtaler. Og find jer ikke i at blive sat i bås, blot fordi I er blevet ældre. Gør venligt, men bestemt opmærksom på det, hvis I oplever urimeligheder pga. jeres alder. Og så vil jeg sige som TV-2: Kys det nu, det satans liv. Grib ud efter de gode oplevelser og prop masser af gode ting ind i seniorlivet.”

Fakta

Har du mod på nye aktiviteter i Helsingør? Så tjek listen ud:

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær