søndag, juni 16, 2024
spot_img
Forside112 NyhederNordsjællands Politi efterlyser borgere, som har udleveret kontanter til en eller flere...

Nordsjællands Politi efterlyser borgere, som har udleveret kontanter til en eller flere falske politibetjente

spot_img

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med borgere, som i den senere tid har hævet kontantbeløb og efterfølgende afleveret pengene til en person, som møder op på borgernes adresser og udgiver sig for at være fra politiet.

Nordsjællands Politi efterforsker i øjeblikket flere sager om bedrageri, hvor en person ringer til borgerne og udgiver sig for at være fra politiet. Personen fortæller herefter, at borgeren er ved at blive udsat for bank-bedrageri og overtaler borgeren til at hæve sine penge og aflevere dem til personen eller en medgerningsmand, som efterfølgende møder op på borgerens adresse. Pengene vil ifølge personen blive sat ind på en sikker konto.

I forbindelse med efterforskningen af disse sager vil Nordsjællands Politi gerne i kontakt med borgere på Sjælland, som har været udsat for den type bedrageri 

”Vi har en formodning om, at de mistænkte har begået flere forhold end dem, som vi umiddelbart kender til. Derfor vil vi meget gerne høre fra borgere, som kan genkende situationen,” siger politikommissær Niels Kristoffersen fra Nordsjællands Politi.

De mistænkte viser et legitimationskort, som ligner politiets og er som regel også iført en t-shirt, hvor ordet ”Politi” står. Desuden udleverer de en kvittering, der ser ud som om den er udstedt af politiet, så det kan være svært for borgeren at gennemskue, at der er tale om bedrageri. Samtidig har de mistænkte understreget over for ofrene, at de har tavshedspligt.

”Det kan have afholdt nogle fra at kontakte politiet eller fortælle deres familie om, hvad der er sket. Derfor beder vi nu om, at man henvender sig til os, så vi kan få så mange oplysninger som muligt og få anholdt de mistænkte,” siger Niels Kristoffersen.

Han understreger samtidig, at politiet igennem længere tid har oplevet en lang række sager, hvor kriminelle udser sig især ældre borgere, som de ringer til for at forsøge at franarre dem både penge og personlige oplysninger. Og det kan altså få store økonomiske konsekvenser for enkelte person, der kan blive franarret større beløb.

”Jeg vil gerne slå helt fast, at politiet aldrig ringer og foreslår, at man enten hæver penge og udleverer dem til os eller, at man overfører sine penge til en såkaldt politi-konto eller sikker konto. Hvis man oplever det, skal man lægge røret på med det samme. Også selvom det kan virke uhøfligt. Og så skal man kontakte politiet efterfølgende,” siger Niels Kristoffersen.

Borgere og pårørende, som kan genkende situationen og som har udleveret penge til en eller flere personer, som udgiver sig for at være fra politiet, bedes kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær