onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideTop nyhedBrevstemmer ved folketingsvalg 2022

Brevstemmer ved folketingsvalg 2022

spot_img

Hvis du er forhindret i at møde op og stemme på valgdagen den 1. november 2022, kan du i stedet brevstemme. Det kan du gøre fra den 11. oktober til og med den 28. oktober.

Nogle borgere er af forskellige grunde forhindret i at møde op på valgdagen og afgive deres stemme. For at sikre, at alle kan deltage i folketingsvalget på lige vilkår, er det derfor muligt at brevstemme inden selve valgdagen. En brevstemme kan afgives fra 3 uger før valget, dog senest den tredjesidste hverdag før valgdagen. Det vil sige, at du kan brevstemme til folketingsvalget 2022 fra tirsdag den 11. oktober til og med fredag den 28. oktober.

På brevstemmestedet får du udleveret stemmematerialet, når du viser din legitimation (f.eks. sundhedskort, kørekort eller pas). Du kan ikke brevstemme uden legitimation. Du behøver ikke medbringe valgkort, da det først bliver udsendt tæt på valgdagen.

Du brevstemmer bl.a. på borgerservicecentre, men det er en god idé i god tid at undersøge, hvor du kan brevstemme.

Her kan du brevstemme

Hvis du vil brevstemme, er der flere steder, det kan foregå. Det er en god idé i god tid at undersøge, hvor du kan brevstemme, hvis du er i en særlig situation. Du kan bl.a. brevstemme følgende steder:

  • På borgerservicecentre i alle landets kommuner, uanset hvilken kommune du bor i.
  • På sygehuse, hvis du er indlagt.
  • På plejehjem og i ældreboliger, almene plejeboliger, kvindekrisecentre og andre boliger og boformer efter lov om social service og boliglovgivningen, hvis du er beboer et sådant sted.
  • I fængsler og arresthuse, hvis du er indsat.
  • I dit eget hjem, hvis du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet på valgdagen, dog kun efter ansøgning.
  • På danske ambassader og konsulater i udlandet.

Kilde: Folketinget

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær