torsdag, februar 29, 2024
spot_img
ForsideNyhederVandforurening: Anbefaling om at koge drikkevandet

Vandforurening: Anbefaling om at koge drikkevandet

spot_img

Gælder kunder i hele kommunen – på nær i Espergærde, det meste af Hornbæk, Snekkersten sydøst for Kystbanen, Helsingør sydøst for Kystbanen samt Helsingør Centrum.

vandhane

Da vi har konstateret forurening med e-coli-bakterier og koliforme bakterier i vandet på spor 1 på Hellebæk Vandværk, skal vand til drikke og madlavning koges i et område, der dækker hele kommunen på nær Espergærde, det meste af Hornbæk, Snekkersten sydøst for Kystbanen, Helsingør sydøst for Kystbanen samt Helsingør Centrum. Det private vandværk Dale Korsvej i Tikøb er ikke berørt.

Anbefalingen kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed og gælder kunder i det orange-skraverede område på kortet her forneden. Kunder i andre dele af Helsingør Kommune har ingen grund til at koge vandet. Er man i tvivl om man ligger i det konkrete område eller ej er det bedste at koge vandet.

Kogeanbefaling

En kogeanbefaling indebærer, at vandet skal koges inden det drikkes samt bruges i forbindelse med madlavning og tandbørstning. Vandet kan dog fortsat anvendes til rengøring, toiletskyl og personlig hygiejne m.v.

Forsyning Helsingør har stoppet produktionen på spor 1 på vandværket for også at stoppe en evt. forurening. Spor 2 på vandværket har ikke været påvirket.

Vi arbejder nu på at indkredse forureningen og har sendt nye vandprøver til analyse – både fra boringer tilknyttet spor 1, fra vandværket og fra taphanen ude hos en række kunder i det berørte område.

Når vi sammen med vores vandmyndighed – Helsingør Kommune – og Styrelsen for Patientsikkerhed kan konstatere, at vandet er rent igen, vil vi ophæve anbefalingen om at koge vandet – og kommunikere dette ud til kunderne på vores hjemmeside, Facebook og andre kanaler. Helsingør Kommune vil også kommunikere dette. Vi forventer at det sker hurtigst muligt.

Henvendelse vedrørende helbredsmæssige spørgsmål skal ske til embedslægen på telefon 70 22 02 68

Kilde: Forsyning Helsingørhttps://www.fh.dk/nyheder/vandforurening-anbefaling-om-at-koge-drikkevandet

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær