søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneHelsingør Kommune har vundet den grønne prestigefulde EU-pris - European Green Leaf...

Helsingør Kommune har vundet den grønne prestigefulde EU-pris – European Green Leaf Award 2024.

spot_img

Yes! Vi er glade siger Borgmester Benedikte Kiær.

Helsingør Kommune har her til aften vundet den grønne prestigefulde EU-pris – European Green Leaf Award 2024. Vi er den første danske kommune, der modtager denne pris. Wow! En anerkendelse af vores grønne indsats, samt vores planer og mål.

Vi er super ambitiøse. Borgerne, erhvervslivet, Forsyning Helsingør og kommunen vil den grønne omstilling – sammen. Det har blandt andet betydet, at vi siden 2008 har reduceret CO₂-udledningen til 3 tons per borger (fald på 56 procent), og har sat en mål om at være CO₂-neutral i 2045. Mega ambitiøst. Vi har blandt andet også fået prisen for det vi gør og vil gøre for at forbedre biodiversiteten, bygge og leve mere bæredygtige og for vores samarbejde med borgere og erhvervsliv. Og så en stor anerkendelse af vores arbejde med at få vores børn med – blandt andet har vi nedsat en børneklimaråd.

Det er en glad delegation fra Helsingør Kommune som modtog prisen. Vores seje dygtige koordinator for klimasekretariatet Gitte Larsen samt centerchef Nikolaj Hvingtoft Hansen og direktør Kim Jørgen. Og fra byrådet var vi Mette Lene Jensen, Gert Dyekjær og mig. Tak Tak til alle jer, der gør en kæmpe indsats for den grønne omstilling Hurra – en pris, der forpligter! 

Kilde. Borgmester Benedikte Kiær

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær