søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideKulturSommerhilsen fra Rikke Reiter

Sommerhilsen fra Rikke Reiter

spot_img

Jeg er dybt imponeret over, hvor konstruktiv og beredvillig indstillingen hos alle har været i dette meget usædvanlige halvår, skriver centerchefen.

Kære alle

Et usædvanligt skoleår går på hæld.

Når skoleeleverne i dag går på sommerferie, kan de se tilbage på et anderledes og omskifteligt skoleår. De har skullet holde sig inden for egen ‘boble’ i klasserne, har haft færre lærere og fag, digital undervisning hjemmefra og opdeling i grupper i SFO/klub – for bare at nævne lidt af det, de har oplevet.

De ældste elever er et kapitel for sig. De har haft rigtig meget undervisning hjemmefra og har måttet undvære meget af det sociale liv, der hører sig ungdomslivet til. Ingen tvivl om, at det har været svært for mange, og skolerne har virkelig måttet finde de kreative løsninger frem.

Senest er årets musical på Ungdomsskolen blevet skudt flot af, selvom de unge har måttet øve online det meste af tiden.

En tryg og stabil hverdag

Vuggestuer og børnehaver har også haft deres at se til. De har holdt åbent for børnene, mens stort set hele resten af samfundet var lukket ned. Der har også her været rigtig mange retningslinjer at holde styr på – afspritning, mindre børnegrupper, ude i al slags vejr, udendørs aflevering og afhentning osv.

Alligevel er det lykkedes vores medarbejdere i dagtilbuddene at skabe en tryg og stabil hverdag for børnene.

Den anderledes tid har på den ene side været svær og udfordrende for både medarbejdere, børn og unge – og på andre områder har der været nye og gode erfaringer, som vi kan bygge videre på i de kommende år.

Men der er vist ingen tvivl om, at de fleste af os er glade for, at hverdagen efterhånden nærmer sig det normale igen.

Jeg er dybt imponeret over, hvor konstruktiv og beredvillig indstillingen hos alle har været i denne meget bøvlede tid. Jeg er stolt over medarbejdernes og ledernes indsats, fleksibilitet og kreativitet, og jeg er dybt taknemmelig for jer forældres tålmodighed og opbakning i dagligdagen.

Det har fx trukket store veksler på jer, når vi har måttet sende klasser hjem eller lukke et dagtilbud for at bekæmpe smitte. Jeres opbakning har gjort en stor forskel for, at vi har kunnet lykkes med hverdagen for vores børn og unge. Tusind tak til jer alle.

God sommer – og på gensyn til nye tider

Trods Coronaen sker der alligevel en hel del nyt i dagtilbud og skoler. Efter sommerferien sætter vi alle kommunens dagtilbud fri. Helsingør Kommune har nemlig indgået en velfærdsaftale med regeringen, som i de næste tre år giver en unik mulighed for, at medarbejdere, børn og forældre kan prøve nye veje af i bestræbelserne på at skabe Danmarks bedste dagtilbud, uden at regler og lovgivning spænder ben.

På skolerne er der også mange ting i spil med den åbne skole og Kulturens Børn med spændende samarbejder med vores kulturinstitutioner og virksomheder. Der er muligheder for alle klassetrin.

Senest har vores byråd besluttet, at alle elever skal arbejde med udfordringen ‘Lige muligheder for alle’ i det kommende skoleår. Jeg glæder mig til at se alle de løsninger, som eleverne kommer frem til.

Samtidig sætter skolerne endnu større fokus på elevernes faglighed og trivsel, særligt efter det her meget anderledes skoleår. Det kommer I til at høre mere om fra jeres egen skole.

Men nu står sommerferien for døren, og jeg vil ønske jer alle en rigtig dejlig sommer – forhåbentlig med masser af sol og varme og vigtigst af alt – tid til hinanden.

De bedste hilsener
Rikke Reiter,
centerchef for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær