søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideÅlsgårdeNedskæringer Kulturhuset Bølgen.

Nedskæringer Kulturhuset Bølgen.

spot_img

Som I sikkert ved har Kulturhuset Bølgen skullet spare 500.000 i forbindelse med årets budget vedtagelse. Det svarer til en 16-17 % af Bølgens budget og vi har derfor haft store overvejelser om hvordan vi gør det så skånsomt som muligt.

Det har stået klart for os at de fællesskabsdannende aktiviteter og arrangementer er det vi er kendt for, det der er behov for i vores lokal område og samtidigt det der skal udvikles på fx i forhold til at være noget mere for de mange børnefamilier der bor i Ålsgårde.

Det betyder at dette fremover vil være et udviklingsområde og at der samtidigt er områder der bliver nedprioriteret. Så den konkrete nedskæring … som er en skal opgave .. tager afsæt i hvilke kompetencer vi har mest brug for fremover.

Så … helt konkret har vi valgt at opsige vores bibliotekar .. og så skrue ned for servicen på det område. Vi er ved at afsøge muligheden for en selvbetjeningsmaskine – og vi kommer nok også til at indskrænke tidsrummet hvor du kan låne og aflevere bøger. Så det vil fremover stadig være muligt at aflevere og låne bøger – du skal bare gøre det selv.

Derudover afskaffer vi alle abonnementer på både aviser og tidsskrifter – vi ved at der er en del der har fornøjelse af vores blade og aviser – men når der skal prioriteres så benhårdt er det altså her vi også skærer. Dette vil træde i kraft i løbet af 2023 alt efter opsigelsesvarslerne i abonnementerne.

Så er der områder vi vil nedprioritere – fx talentudvikling af unge musikere vil der blive meget mindre tid til, vores rejseaktiviteter stopper med de sidste to rejser til Paris og Berlin her i 2023.

Vores kollegaer i fritidsklubben er også i gang med at implementere en besparelse og når det står klart hvordan det skal ske – kommer vi til som Fritidsklub og Kulturhus at sætte os sammen og kigge på vores nye virkelighed og få sat rammer og ord på hvad det er vi kan og skal sammen.

Dette er en generel orientering – en slags forventningsafstemning … Vi melder mere konkret ud i takt med at vi implementerer konsekvenserne af besparelsen.

KILDE: Bølgen Artikel er godkendt til publicering på Netavisen Helsingør af Bølgen

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær