onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneVirksomheder fik gode råd til at spare på energien

Virksomheder fik gode råd til at spare på energien

spot_img

Omtrent 20 lokale virksomheder mødte op, da Helsingør Kommune inviterede til informationsmøde om energibesparelser.

– Det har været et hamrende godt møde, fordi man kunne få testet, hvad der virker, og hvad der ikke gør, sagde Paul Dhami ved mødets afslutning.

Han ejer Wines og Languedoc og havde inden mødet overvejet at skrue ned for radiatorerne i sin vinbutik og i stedet varme op med mobile varmeenheder. Men den idé kunne Line Nørmark fra Sparenergi hurtigt skyde ned.

Og det var netop ét af formålene med mødet, at lokale virksomheder kunne få viden om, hvilke idéer til at spare på energien, der virker, og hvilke der er knap så effektive.

Overblik på sparenergi.dk

Som første oplægsholder gav Line Nørmark fra Sparenergi overblik over, hvordan man som virksomhedsejer kan få overblik over, hvad der bruger meget energi, og hvordan man kan spare. Hun kunne eksempelvis fortælle, at op til 40 procent af energiforbruget i kontorer ligger om natten, og det derfor kan være en god idé at lave en natrundering og se, hvilke unødige strømslugere, der kører hele natten.

– Der er også meget at hente ved at medarbejderne ændrer vaner. Derfor er det vigtigt, at man får hele virksomheden med, sagde Line Nørmark og fortalte, at man kan bestille kampagnematerialer, der kan inspirere medarbejderne til at spare på energien på sparenergi.dk.

På hjemmesiden kan man få overblik over, hvordan forskellige typer af virksomheder mest effektivt kan spare på energien.

Line Nørmark sluttede af med at fortælle, at mindre virksomheder kan få dækket op til halvdelen af udgifterne til grøn omstilling gennem erhvervspuljen

Hjælp til grøn omstilling

Gitte Larsen fra Helsingør Kommunes klimasekretariat fortalte om kommunens nye tilbud, hvor lokale virksomheder kan få besøg af en energikonsulent og få lavet et individuelt energitjek af virksomheden. Dette tilbud kan du læse mere om her:

Susanne Krogh Petersen, forretningsudvikler hos Erhvervshus Hovedstaden fortalte om erhvervshusets tilbud om individuel rådgivning og hjælp til grøn omstilling.

Erhvervshusets konsulenter kan blandt andet give overblik over, hvor man kan få hjælp til finansiering af den grønne omstilling.

– Vi er her for hjælpe og det er ganske gratis. Det er mit hovedbudskab, sluttede Susanne Krogh Petersen af.

Og det tilbud har Lars Bogs fra Miss Bagel i Espergærde tænkt sig at gøre brug af.  

– Jeg har nogle idéer til, hvor vi kan spare, og jeg er blandt andet i gang med at søge om tilskud til at udskifte vores køle- og frysekompressorer. Men det er tidskrævende at få overblik over det hele, og det virker åbenlyst at søge assistance hos Erhvervshus Hovedstaden, fortalte Lars Bogs umiddelbart efter mødet.

Læs mere om Erhvervshus Hovedstadens hjælp til grøn omstilling. 

Et godt tilbud

Paul Dhami fra Wines of Languedoc fortalte efter mødet, at han ville gøre brug af tilbuddet om at få besøg af en energikonsulent fra Teknologisk Institut.

– Jeg har allerede nogle idéer til at spare på energien, men det vil være godt at få dem testet.

Christina Brødbæk Casparij fra Mr. August ville også tage mod tilbuddet om et energitjek, selvom der allerede er sat gang i sparetiltagene i tøjbutikken. Blandt andet er vinduesbelysningen kun tændt i butikkens åbningstid. Og så bliver der denne vinter gjort op med en årelang tradition i Mr. August. Normalt står butiksdøren åben hele vinteren, og kunder bydes velkommen af varmen fra en varmekanon. Men denne vinter vil døren blive lukket og varmekanonen forbliver slukket.

– Det kommer til at føles mærkeligt, for vi har altid haft døren åben, fordi det er en god måde at signalere, at kunder er velkomne indenfor.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær