lørdag, juli 27, 2024
spot_img
ForsideHelsingørMade in Elsinore: Ny vejviser til lokale producenter blev varmt modtaget

Made in Elsinore: Ny vejviser til lokale producenter blev varmt modtaget

spot_img

Der var tilfredshed hos det lokale erhvervsliv, da bog med 170 lokale producenter blev præsenteret.

Kirsten Madsen har et stort ønske om at fylde Butik Strandgade med lækre lokalt producerede produkter.

– Turister køber ikke længere souvenirs i plastic. De ønsker at tage lækre lokale produkter med hjem som et minde fra deres rejse, fortæller Kirsten Madsen.

Men indtil nu har det været vanskeligt for hende at finde frem til lokale producenter af tøj, kunsthåndværk og andet, hun kan sælge.

Hun er en af de lokale butiksejere og producenter, der er mødt op i Kulturværftets Lille Sal. Her samler Helsingør Kommune lokale producenter og aftagere til mini-messe under overskriften ”Made in Elsinore” og lancerer samtidig en ny bog, der giver overblik over 170 lokale producenter inden for alt fra citronlikør til hudplejeprodukter.

For Kirsten Madsen er bogen og arrangementet lige, hvad hun har brug for, for at komme i mål med sin drøm om en unik butik, der samler de bedste produkter fra lokalområdet.

– Det er helt genialt med sådan en bog og det her arrangement. Jeg er meget begejstret, siger Kirsten, som allerede under præsentationen af bogen har lavet aftaler med to lokale producenter, som fremover vil få solgt deres varer i Butik Strandgade.

– Så skal vi bare vente på, at det bliver sommer, så vi rigtig kan få gang i salget, siger Kirsten.

Også Kim Backe, formand for Helsingør Handel, er glad for den nye bog.

– Sammenlignet med eksempelvis Thy og Bornholm har vi ikke været gode nok til fremhæve og sælge vores lokale produkter. Jeg tror, at mange slet ikke vidste, at der findes så mange og dygtige lokale producenter, og jeg glæder mig til at dele bogen med medlemmerne af Helsingør Handel.

Michael Danholt fra GK Tibberup er på udkig efter en lokal restaurant, der ønsker at aftage kød fra lokale økologiske køer, som dagligt græsser i området ved Krogerup.

Bæredygtig erhvervsudvikling

Samtidig er der bæredygtige tanker bag at handle så meget lokalt som muligt. Og ved mødet springer de første bæredygtige samarbejder allerede frem.

Line Storm Hansen fra Røgeriet på Helsingør Nordhavn fortæller, at hun netop har lavet en aftale med den lokale likørproducent Casa Messina Jensen om at aftage restprodukter fra likørproduktionen, som Line kan bruge i nogle af de produkter, hun fremstiller i Røgeriet.

– Det handler jo om at få brugt det hele siger Line med et smil.

Røgeriet har netop lavet en aftale med Casa Messina Jensen om at aftage de citroner, som bliver tilovers, når skallen er brugt til lokalt produceret limoncello.

Petra Sandén, eventmanager fra Kronborg, er også dukket op og kigger interesseret på flere af de lokalt producerede produkter.

– Vi vil gerne bruge så mange lokale leverandører som overhovedet muligt, siger hun, og nævner slotsbutikken og julemarkedet som oplagte steder at tage lokalt producerede varer ind.

Petra Sandén, eventmanager på Kronborg, kigger på lokale produkter, der eksempelvis kunne komme med på slottets store julemarked.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær