søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideKulturKultur- og erhvervsliv rykker sammen under festival

Kultur- og erhvervsliv rykker sammen under festival

spot_img

Helsingør Knejpe Festival bliver til i et tæt samarbejde mellem Kulturværftet og byens knejper.

Når Helsingørs knejper den 7. og 8. oktober kan åbne dørene for alverdens afskygninger af sømandsmusik og tusindvis af glade gæster, er det firkantet fortalt, Kulturværftet, der står for musikken og meget af kommunikationen, mens knejperne sørger for alt det praktiske og lægger hyggelige lokaler til festivalens mange koncerter.

– Det samarbejde fungerer rigtigt godt, siger Tina Standhart, indehaver af Holger Danske Bar.

Hun har været med siden Knejpe Festivalens begyndelse for 11 år siden, og hun glæder sig til endnu en weekend med fulde huse, god musik og glade gæster.

– For mig handler det om at være med til at skabe socialt samvær og sammenhold i byen, siger Tina.

Under Knejpe Festivalen er bemandingen tredoblet på Holger Danske Bar, og der kommer mange gæster under festivalen, som normalt ikke går i byen på Helsingørs knejper.

Tina Standhart fortæller blandt andet om en ældre kvinde, som er kommet til festivalen gennem flere år, og sidste gang også havde inviteret nogle venner med. Da gruppen begyndte at pakke sammen, ønskede Tina dem en god tur hjem, hvortil kvinden svarede: “Vi skal skam ikke hjem. En god tur i byen afslutter man ved pølsevognen”.

– Sådan nogle historier hører jeg fra alle knejperne, der er med i festivalen, fortæller Tina.

Selvom Knejpe Festivalen betyder mange ekstra arbejdstimer, ville Tina Standhart ikke være den foruden.

– Det er en unik fest med en masse glade mennesker og et bredt udvalg af musik.

Knejpe Festivalen har desuden har været med til at skabe et tættere sammenhold blandt byens knejper, som blandt andet hjalp hinanden under corona-nedlukningen. Ligesom lokale erhvervsdrivende bakker op gennem sponsorater, der får økonomien i festivalen til at hænge sammen, selvom knejperne ikke tager entre.

Tina Standhart byder velkommen ved en tidligere udgave af Helsingør Knejpe Festival.

Kulturen ud i byen

For Kulturværftet er Knejpe Festivalen en mulighed for at bringe musik og kultur ud i byen og til et publikum som ikke nødvendigvis plejer at tage til koncerter. 

– I Helsingør har vi nogle helt unikke beværtninger. Ved at bruge dem som scener, får vi formidlet noget smalt på en bred og folkelig måde. For mig er det et helt genialt samarbejde mellem byens kultur- og erhvervsliv, siger leder af Kulturværftet, Søs Krogh Vikkelsøe.

Omvendt hjælper Kulturværftet med at samle de mange koncerter til en samlet event, som er større end, hvis hver enkel knejpe selv arrangerede koncerter.

– Sammen får vi omdannet byen til en scene, og vi kan præsentere byen på en helt anden måde gennem sådan en festival, siger Søs Krogh Vikkelsøe.

Knejpe Festivalen har udviklet sig gennem årene og har overlevet økonomiske udfordringer, blandt andet fordi knejperne har taget et større og større ansvar for afviklingen.

– Det passer mig godt, for så føler man et større ejerskab, siger Tina Standhart.

– Jeg oplever stor innovationskraft i samarbejdet. Igennem årene har vi løbende udviklet og tilpasset Knejpe Festival til omgivelserne og økonomiske udfordringer i et tæt samarbejde mellem byens kultur- og erhvervsliv, siger Søs Krogh Vikkelsøe.

Det er som nævnt den 7. og 8. oktober, at byens knejper fyldes med spillevende sømandsmusik. Ud over de mange gratis koncerter på byens knejper, er der koncerter mod entre i Toldkammeret.

Fra syngepiger til rockmusik. Musikken favner bredt ved Knejpe Festivalen.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær