lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneHelsingør Kommunes jobcenter er fortsat blandt landets bedste

Helsingør Kommunes jobcenter er fortsat blandt landets bedste

spot_img

I den årlige sammenligning af resultaterne blandt landets jobcentre fastholder Helsingør Kommune sin 13. plads.

Ledigheden i Helsingør Kommune er rekordlav. Blot 2,2 procent mod 2,5 procent på landsplan.

Det lave antal ledige skyldes ikke mindst indsatsen fra kommunens jobcenter, som netop har fået sine resultater sammenlignet med landets øvrige jobcentre. Her kom Helsingør Kommunes jobcenter ind på en 13. plads, samme placering som sidste år. Og det glæder formand for byrådets Social- og Beskæftigelsesudvalg, Thomas Horn (S).

– Jobcentret har været dygtige til at hjælpe folk i arbejde, som tidligere var langt fra arbejdsmarkedet, og flere er kommet i uddannelse, siger Thomas Horn og nævner, at 42 procent af de flygtninge, der er kommet til kommunen fra Ukraine, er kommet i arbejde, som et af flere flotte resultater af jobcentrets indsats.

– Der er ikke nogen tvivl om, at vi har et velsmurt jobcenter, der opnår flotte resultater, siger udvalgsformanden og understreger, at resultaterne i høj grad også kan tilskrives det lokale erhvervsliv og et velfungerende samarbejde mellem jobcentret og de lokale virksomheder.

Tiderne skifter

Og et velsmurt jobcenter bliver der ikke mindst brug for i den kommende tid, hvor inflation og lavkonjunktur formodentlig vil sende flere ud i arbejdsløshed.

– Det giver selvfølgelig anledning til bekymring, når konjunkturerne vender. Ikke mindst fordi erfaringerne viser, at det rammer de mest sårbare først. Men jeg synes, at vi står bedre rustet til at møde en lavkonjunktur end tidligere, fordi vi har fået så mange i beskæftigelse og uddannelse. De mennesker har prøvet at være en del af fællesskabet på arbejdsmarkedet og fået mere selvtillid og flere ting at skrive på CV’et. Det må stille dem bedre og give mod på mere, selvom nogle skulle miste deres arbejde, siger Thomas Horn.

På næste møde skal Social- og Beskæftigelsesudvalget vedtage Helsingør Kommunes beskæftigelsesindsats for 2023, som blandt andet sætter mål for at få flere unge i uddannelse og skabe et mere rummeligt arbejdsmarked og blandt andet få flere mennesker med et handicap i beskæftigelse.

– Der er næppe tvivl om, at vi går ind i en periode, der giver anledning til bekymring, men det er også en spændende periode, som vi i Helsingør Kommune står godt rustet til takket være de resultater og succeser med at hjælpe folk i job og uddannelse, vi har opbygget, slutter udvalgsformanden.

Fakta:

Helsingør Kommunes jobcenters resultater sammenlignet med landets øvrige 97 kommuner:

2021-2022: 13. plads

2021: 13. plads

2020-2021: 22. plads

2020: 55. plads

– Helsingør Kommune har en historisk lav ledighedsprocent med 2,2 pct. i september 2022 mod 2,5 på landsplan.

– Helsingør Kommune har et fald i antallet af borgere, der modtager offentlig forsørgelse, på 3,2 pct. fra 3. kvartal 2021 til 3. kvartal 2022 – mod et fald på 1,9 pct. på landsplan.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær