onsdag, juli 24, 2024
spot_img
Forside112 NyhederDom i sag om frihedsberøvelse og mishandling i Pakistan

Dom i sag om frihedsberøvelse og mishandling i Pakistan

spot_img

Et forældrepar er i dag blevet idømt henholdsvis 3 og 1 års fængsel.

Forældreparret var tiltalt for i over tre år at have frihedsberøvet deres datter i Pakistan, hvor hun i en længere periode var låst inde. I samme periode og i flere år op til, var pigen ifølge tiltalen blev mishandlet af begge forældre, hvor hun blandt var blevet udsat for slag og spark samt slået med forskellige genstande. Samtidig var forældrene også tiltalt for at have forsøgt at true hende til at indgå ægteskab. Da det lykkedes datteren at komme hjem fra Pakistan, anmeldte hun nogen tid efter sagen til Københavns Vestegns Politi, som efter at have efterforsket sagen foretog anholdelse af forældrene. 

Retten i Glostrup vurderede, at moderen var den hovedansvarlige og mest aktive i mishandlingen og frihedsberøvelsen, mens faderen havde en mindre andel heri i en kortere periode. Moderen blev endvidere dømt for forsøg på tvangsægteskab af datteren i Pakistan til en slægtning, da hun var omkring 15 år.

Anklagemyndigheden havde krævet forældrene fradømt deres danske statsborgerskab på grund af svig ved opnåelsen på grund af fortielse af nogle af begåede strafbare forhold, samt udvisning. Retten har vurderet, at der var grundlag for frakendelse af moderens danske indfødsret og hun blev derefter udvist for bestandig.

De dømte har taget betænkningstid med evt. anke. 

Moderen blev fortsat varetægtsfængslet under evt. anke eller indtil afsoning.

Der er navneforbud for de to tiltalte og for forurettede indtil endelig dom.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær