lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneHelsingør Kommune indgår aftale med ELINDCO om renovering af Værftshallerne

Helsingør Kommune indgår aftale med ELINDCO om renovering af Værftshallerne

spot_img

Arbejdet med at renovere værftshallerne kan snart gå i gang. Og det bliver byggefirmaet ELINDCO, der får opgaven til cirka 120 millioner kroner.

Det står klar efter, at ELINDCO – i konkurrence med to andre virksomheder – har vundet udbuddet fra Helsingør Kommune.

Renoveringen skal gøre det muligt at udvikle de tidligere værftshaller, og det betyder, at hallerne får nyt tag og nye tekniske installationer, herunder brandsikring, opvarmning ved fjernvarme samt kloakarbejde. Store dele af dette udbud er en forudsætning for at U/Nord kan indrette Hal 19 til undervisning, ligesom det på lang sigt gør det muligt at udvikle de øvrige haller og søge fondsmidler.

Byrådet har i budgetaftale 2021-2024 bevilget 91.000.000 kr. til renovering af Værftshallerne, og på Byrådsmødet den 30. januar 2023 blev det givet en tillægsbevilling på knap 30 millioner kroner, så der nu er finansiering til renoveringen, der efter planen går i gang til juli, og forventes endelig afsluttet med udgangen af 2024.

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig til, at udviklingen af værtsområdet nu for alvor kan komme i gang:

”Værftshallerne er en vigtig del af vores DNA i Helsingør Kommune ligesom hallerne er en vigtig del af den danske industri- og kulturarv. Gennem en række år har vi arbejdet for at få skabt et bredt og stærkt fundamentet for et projekt, der kan forløse Værftshallernes potentiale. Det er et projekt, som jeg i den grad ser frem til, og renoveringen er helt afgørende for, at vi kan få det realiseret. I takt med at renoveringen skrider frem håber jeg samtidig, at det kan få endnu flere fonde og samarbejdspartnere til at engagere sig i den fremtidige udvikling af området,” siger borgmester Benedikte Kiær.

Hos ELINDCO ser administrerende direktør Jørgen Thomsen frem til opgaven:

”Værftshallerne er en meget vigtig del af Helsingørs historie, der gennem tiden har været arbejdsplads og samlingspunkt for mange borgere i og uden for kommunen. I ELINDCO er vi derfor glade og stolte over at være med til at fremtidssikre et af Helsingørs vartegn og den vigtige kulturarv som er omkring Værftshallerne. Og ikke mindst glæder vi os til at fortsætte det gode samarbejde med Helsingør Kommune, og til sammen med vores rådgivere ADEPT arkitekter og Norconsult at skabe de ydre rammer for fremtidige sociale fællesskaber, uddannelse af unge sejlmagere, kulturelle arrangementer med mere,” siger administrerende direktør i ELINDCO Jørgen Thomsen.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær