søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneHelsingør er med i dansk bud på VM i landevejscykling

Helsingør er med i dansk bud på VM i landevejscykling

spot_img

Lykkes det, bliver Helsingør værtsby for tre af seks landevejsløb. Alle løb får mål i København.

Hvis det lykkes Danmark at vinde værtskabet for VM i landevejscykling i 2029, kan man se frem til at møde mange af verdens bedste cykelryttere på vejene i og omkring Helsingør.

For Helsingør Kommune er nemlig med i det bud på et værtskab, som Danmark i starten af det nye år sender af sted til den internationale cykelunion (UCI). Lykkes det, bliver Helsingør værtsby for tre af seks landevejsløb, mens de tre øvrige har startby i Roskilde. Alle løb får mål i København, mens Aarhus lægger asfalt til enkeltstartsløbene.

I Helsingør Kommune krydser borgmester Benedikte Kiær fingre for, at det lykkes Danmark at få tildelt værtsskabet:

I Helsingør Kommune er vi meget stolte over at være med i det danske bud på et VM i 2029. Det er en af de største sportsbegivenheder i verden, hvor millioner af seere over hele verden ser med. Jeg husker selv tydeligt sidst, VM var i Danmark – en kæmpe begivenhed og folkefest. Den bidrager vi meget gerne til i Helsingør,” siger borgmester Benedikte Kiær.

Kæmpe anerkendelse

Formanden for Idræts- og Fritidsudvalget, Claus Christoffersen, håber også, at Helsingør kommer til at være startby for VM i 2029:

Et VM i landevejscykling er helt oppe i toppen af, hvad man har mulighed for at tiltrække. Får vi det, vil det være en kæmpe anerkendelse af Helsingør som værtsby. Vi har tidligere huset både PostNord Danmark Rundt,  kvindeetapeløbet Tour of Scandinavia og internationale ironman-mesterskaber – og har derfor masser af erfaring med cykelløb. Vi vil glæde os til igen at lægge veje og omgivelser til en kæmpe folkefest,” siger udvalgsformand Claus Christoffersen.

Det endelige bud på Danmarks værtskab indsendes til den internationale cykelunion, UCI, senest den 31. januar 2024, hvorefter et eventuelt værtskab bliver tildelt i september 2024 i forbindelse med VM i schweiziske Zürich. Bag buddet står Danmarks Cykle Union i samarbejde med staten, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Helsingør Kommune, Roskilde Kommune og Aarhus Kommune.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær