lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederGældsstyrelsens nye system har inddrevet 4,9 mia. kr. ved at trække borgere...

Gældsstyrelsens nye system har inddrevet 4,9 mia. kr. ved at trække borgere i løn

spot_img

Sidste år inddrev Gældsstyrelsen knap 2 mia. kr. ved at trække 294.000 borgere i løn. Det er ny rekord.

Gældsstyrelsens provenu fra lønindeholdelse ved at trække borgere i løn er steget løbende siden 2018. Der er frem til udgangen af 2022 inddrevet 4,9 mia. kr. – og alene i 2022 blev borgere trukket i løn for knap 2 mia. kr. Det viser, at det nye inddrivelsessystem – PSRM – fungerer efter hensigten.

”Enhver skal svare sit. Skylder man penge til det offentlige, så skal man betale. Når Gældsstyrelsen løbende kan trække flere skyldnere i løn – i 2022 for rekordhøje 2 mia. kr. – så viser det, at vi er på vej i den rigtige retning på gældsområdet,” siger skatteminister Jeppe Bruus.

Styrket mulighed for lønindeholdelse
Et bredt flertal i Folketinget har i foråret vedtaget, at borgere med de højeste indkomster fremover kan blive trukket op til 60 pct. af deres nettoindkomst i stedet for 40 pct. som hidtil. Omvendt vil der blive skruet en smule ned for skyldnere med de laveste indkomster.

Fra efteråret 2023 vil Gældsstyrelsen implementere de nye regler.

De skyldnere, der på nuværende tidspunkt får trukket en del af deres indkomst, vil i de kommende måneder modtage information fra Gældsstyrelsen om, hvordan de bliver påvirket af de nye regler.


Læs hele pressemeddelelsen på Skatteministeriets hjemmeside her: Gældsstyrelsens nye system har inddrevet 4,9 mia. kr. ved at trække borgere i løn | Skatteministeriet (skm.dk)

Læs mere om lønindeholdelsesresultatet i publikationen her: Gældsstyrelsen inddriver 4,9 mia. kr. gennem lønindeholdelse – Gældsstyrelsen (gaeldst.dk)

Læs desuden mere om lønindeholdelse generelt i Gældsstyrelsen og de nye ændringer her: Vi kan trække en del af din indkomst

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær