lørdag, juni 22, 2024
spot_img
Forside112 NyhederForstærket indsats mod indbrud

Forstærket indsats mod indbrud

spot_img

Derfor styrker Nordsjællands Politi nu yderligere indsatsen mod indbrudstyvene.

Øget patruljering med både civile og uniformerede betjente. Overvågning af kendte indbrudstyve. Fokus på indbruds hot-spots og tæt samarbejde med kommuner og grundejerforeninger. Samt en øget kontakt med internationale samarbejdspartnere. 
Det er nogle af de mange initiativer Nordsjællands politi iværksætter i uge 42 i en forstærket indsats mod indbrudstyvene.

”Vi har altid stort fokus på at nedbringe antallet af indbrud, men nu kommer vi ind i en mørkere tid, og vi ved historisk set, at indbruddene stiger igen i den periode. Derfor, og blandt andet i efterårsferien, sætter vi nu ind med endnu flere målrettede indsatser,” siger Janni Findorf, politikommissær og leder af indbrudssektionen i Nordsjællands Politi.

De seneste måneder har politiet anholdt flere personer, som er sigtet for at stå bag en række indbrud i politikredsen, og så sent som torsdag aften blev to personer anholdt, imens de var ved at slæbe tyvekoster fra et hus i Nivå.

”Vi er meget afhængige af den hjælp, vi får fra borgerne. Så hvis man for eksempel på en gåtur ser noget, som virker mistænkeligt og unormalt, så skal man ringe til politiet på 114. En af de bedste tyverialarmer er nemlig årvågne naboer,” siger Janni Findorf. 

Men du kan selv gøre dit til, at indbrudstyvene holder sig væk.

• Lås skuret med haveredskaber, værktøj og stiger så tyven ikke kan bruge dem til at bryde ind i din, eller naboens, bolig.

• Få dit hus til at se ud som om, der er nogle hjemme. Lad for eksempel noget opvask stå, lad det dagligdags rod ligge, og undlad for eksempel redde sengene.

• Selv om elpriserne er på himmelflugt for tiden, så anbefales det alligevel, at der i perioder bliver tændt lys i og omkring boligen, når mørket falder på. Det gøres lettest ved brug af tænd-og-sluk ure, og kan få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Det gør det samtidig svært for tyven at skjule sig. Erfaringen viser, at indbrudstyvene er mere tilbøjelige til at holde sig fra et hus, hvor det ser ud som om, der er nogen hjemme. 

• Aftal med naboen, at vedkommende holder øje med dit hus og sørger for at lægge en skraldepose i din skraldespand, tømmer postkassen og eventuelt parkerer sin bil i din ellers tomme indkørsel.

BILLEDE: Kim Matthäi Leland

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær