søndag, marts 3, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederFlere ladeparker på vej - nu også på Sjælland

Flere ladeparker på vej – nu også på Sjælland

spot_img

På to rastepladser på Sydsjælland bliver der nu opført nye offentlige ladeparker, så det bliver nemmere og hurtigere for elbilisterne at lade op på farten. Dertil kommer ti nye parkeringspladser til lastbiler på den ene rasteplads.


Tappernøje vest

Rasteplads Tappernøje Vest ligger langs E55 Sydmotorvejen på Sydsjælland. Foto: Vejdirektoratet.

Salget af elbiler stiger forsat. Derfor tog Vejdirektoratet i september hul på opgaven med at udbygge landets ladeinfrastruktur.

Første spadestik blev taget på Fyn på rasteplads Lillebælt Syd, og nu er turen kommet til Sydsjælland, hvor rastepladserne Tappernøje Øst og Vest hver får 12 lynladepladser til elbiler.

Derudover etablerer Vejdirektoratet ti nye parkeringspladser til lastbiler på Tappernøje Øst til gavn for de mange lastbilchauffører, der har brug for et hvil i ny og næ.

Projektleder Charlotte Veiss-Pedersen, Vejdirektoratet, siger:
”Vi er i fuld gang med at udvide vores rastepladser langs motorvejene. Der skal være plads til, at lastbilchauffører kan overholde deres køre- og hviletider, og så skal de mange nye elbilister trygt kunne køre ud på de længere ture – vel vidende at de kan lade op på vejen. Ladeparkerne på Tappernøje bliver indrettet, så man nemt og hurtigt kan finde en ledig ladestander og uden problemer kan få sig placeret rigtigt i forhold til ladestikket på bilen”.

Når der skal lades op, skal der også være plads til de køretøjer, der fylder lidt mere. Ladeparkerne vil derfor have båse til for eksempel varevogne, biler med campingvogne og trailere. På den måde har alle elbilister mulighed for at komme forbi og fylde strøm på bilen.

Med fokus på bæredygtighed etablerer Vejdirektoratet overdækninger med solceller på taget.

Hurtig opladning med lynladere

Lynladerne, som bliver installeret på rastepladserne, har en maksimal effekt på 300 kW, hvilket gør dem i stand til at oplade en elbil til 80 procent på 30 til 40 minutter – afhængig af biltypen. På sigt kan en opladning ske endnu hurtigere, da der er fuld gang i udviklingen af batterier på verdensplan.

Det er ladeoperatøren Cirkle K Danmark A/S, der har vundet udbuddet om at drive de 24 lynladere på Tappernøje-rastepladserne. De forventes alle at stå klar til brug i foråret 2023.

Parkeringspladserne til lastbiler forventes ligeledes at være færdige til foråret 2023.

Læs mere om ladeparker og parkeringspladser på Tappernøje

Yderligere oplysninger:
Projektleder Charlotte Veiss-Pedersen, Vejdirektoratet, cwr@vd.dk, tlf.: 72 44 22 08
Kommunikationskonsulent Trine Bruus Helbo, Vejdirektoratet, tbh@vd.dk, tlf.: 40 31 74 87
Vejdirektoratets pressetelefon: 51 83 33 93

Tappernøje øst

Rasteplads Tappernøje Øst hvor der bliver etableret ti nye parkeringspladser til lastbiler. Foto: Vejdirektoratet.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær