lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneDen nye genbrugsplads i Helsingør er nu åben.

Den nye genbrugsplads i Helsingør er nu åben.

spot_img

Vi har netop indviet en spritny og moderne bynær genbrugsplads i Helsingør, og dermed styrker vi kommunens grønne omstilling. For med den nye genbrugsplads får vi endnu bedre rammer for mere genbrug og genanvendelse. Så formanden for Forsyning Helsingør Jens Bertram og jeg var i festhumør, da vi sammen med blandt andre skoleelever fra Hellebækskolen klippede snoren til den nye plads.

Den nye genbrugsplads hedder Cirklen, hvilket peger fint ind i vores arbejde med at fremme cirkulær økonomi i kommunen. Vi er ambitiøse med den grønne omstilling, og her er den affald vi alle producerer vigtig. Netop nu har vi en Plan for Cirkulær Økonomi i høring – en plan som blandt andet skal reducere mængden af affald, øge kvaliteten af genanvendelsen og sikre at endnu flere ting og sager bliver genbrugt. Denne nye genbrugsplads er et perfekt eksempel på det, vi gerne vil med den nye plan. Og samtidig er pladsen et glimrende eksempel på, at det kun er sammen med borgerne og gennem et tæt samarbejde mellem Forsyning Helsingør og Helsingør Kommune, at vi kan nå vores ambitiøse mål for grøn omstilling.

Jeg er glad for, at vi er rigtig godt i gang med at reducere mængden af affald og øge genanvendelsen. Tidligere på året nåede genanvendelsen af husholdningsaffaldet i kommunen op over 50 procent – en vigtig milepæl, og dermed er vi kommet i mål før det nationale krav. Men vi er allerede videre – og den nye genbrugsplads skal sammen med vores eksistereende genbrugsplads i Skibstrup, borgernes sortering af affald og vores kommende nye plan hjælpe os med at komme tættere på det nye EU-mål om 65 procents genanvendelse af husholdningsaffaldet inden 2035.

Den nye genbrugsplads Cirklen ligger bynært tæt på Helsingør og Espergærde. Samtidig har vi at gøre med en flot genbrugsplads, der i den grad inviterer borgerne til at bruge den nye plads, også når det gælder Genbrugshuset, hvor borgerne kan give og tage brugbare ting og sager. Der vil også bliver sat nye initiativer i gang som genbrugs- og reparationsarrangementer sammen med lokalsamfundet. Jeg glæder mig til at bruge den nye genbrugsplads ligesom jeg glæder mig over, at vi tager endnu et vigtigt skridt i den grønne omstilling.

Ref. Borgmester Benedikte Kiær

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær