mandag, maj 27, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneCirkus Panik indtog Snekkersten

Cirkus Panik indtog Snekkersten

spot_img

120 børnehavebørn fra Snekkersten-området var cirkusartister for en uge – og endte med en flot cirkusforestilling for forældre og søskende.

En solskinsbeskinnet uge i starten af september blev et grønt område ved Borupgårdskolen omdannet til et cirkus-eldorado for 120 børnehavebørn fra Snekkersten-området.

Fra mandag til fredag kom de mange børn på besøg i det store cirkustelt. Her skulle de prøve kræfter med akrobatik, hula hop, linedans og jonglering med tørklæder og bolde.

Cirkus-kunster kræver øvelse og koncentration og ikke mindst hjælp af Cirkus Panik og deres hold af garvede cirkusfolk. Sammen med medarbejdere fra de fem deltagende børnehuse stod Cirkus Panik for at øve disciplinerne med børnene.

Sjældne løveunger

Efter en generalprøve torsdag var alle klar til fredagens rykind af forældre og søskende. Her kunne publikum opleve de små artister i en hæsblæsende cirkusforestilling med fuld musik, farlige numre og en trup af sjældne Snekkersten-løveunger, der blandt andet hoppede elegant gennem hulahopringe.

Som forberedelse til ugen havde børnebiblioteket fundet film og bøger om cirkus, som var blevet sendt ud til børnehaverne. Børnene havde også øvet deres helt egen cirkussang:

Her er cirkus Snekkersten
Og vi er ude på sjov og spøg
Hvis du vil være med så klap
Åh cirkus
Åh cirkus
Åh cirkus Snekkersten

Kom med indenfor i cirkusteltet (husk lyd på videoen): KLIK HER

Fakta

  • De deltagende børnehuse var: Snekkersten Børnehus, Børnehuset Snerlen, Børnehuset Kysten, Børnehuset Villa Kulla og Børnehuset Troldehøj.
  • Cirkusugen var en del af indsatsen Kulturbørn 0-6 år, som alle 26 dagtilbud i Helsingør Kommune er omfattet af.
  • Indsatsen betyder, at børn, der går i et dagtilbud i Helsingør Kommune, oplever kunst og kultur. Indsatsen er økonomisk støttet af Kulturstyrelsens indsats ‘Tidlig Kulturstart’ og lokale midler på dagtilbuds- og kulturområdet.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær