onsdag, juni 12, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneWhistleblower-undersøgelse afsluttet uden kritik

Whistleblower-undersøgelse afsluttet uden kritik

spot_img

Horten Advokatpartnerselskab konkluderer i undersøgelse, at der ikke er grundlag for at antage, at udsagnene i whistleblower-indberetning er korrekte. 

Økonomi- og Erhvervsudvalget i Helsingør Kommune iværksatte den 12. september 2022 en undersøgelse i anledning af en whistleblower-indberetning, kommunen havde modtaget om nogle ledelsesmæssige forhold i kommunen. 

Horten Advokatpartnerselskab har nu afleveret undersøgelsen til Økonomi- og Erhvervsudvalget. Horten konkluderer i undersøgelsen, at der ikke er grundlag for at antage, at udsagnene i whistleblower-indberetningen er korrekte. 

Økonomi- og Erhvervsudvalget har taget konklusionerne til efterretning.

Med samtykke fra borgmester Benedikte Kiær og tidligere kommunaldirektør Stine Johansen har kommunen gjort Hortens undersøgelse offentligt tilgængelig. 

Supplerende undersøgelse

I løbet af den periode, hvor Hortens undersøgelse er foretaget, blev en supplerende undersøgelse iværksat i anledning af en henvendelse fra to fagforeninger. Også denne undersøgelse er nu afsluttet, uden at Bech-Bruun, der har foretaget undersøgelsen, har fundet grundlag for at konkludere, at borgmesteren har udvist et sådant ledelsesmæssigt svigt, at der er grundlag for retlig kritik af hendes handlemåde. Også denne undersøgelse har Økonomi- og Erhvervsudvalget taget til efterretning. 

Det er samtidig bekræftet i undersøgelsen, at de medarbejdere, på hvis vegne fagforeningerne har rettet henvendelse til kommunen, stod med en yderst vanskelig opgave, som de har håndteret korrekt ved at søge ekstern rådgivning om den rette fremgangsmåde og ved at overlade beslutningen om undersøgelsens form til Økonomi- og Erhvervsudvalget. 

Sagen har været følelsesmæssigt belastende for medarbejderne, ligesom borgmesteren har været under et stort pres.

Det er derfor også en sag, som alle er meget kede af, og som der skal drages læring af.

Læs rapporten fra Horten

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær