lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederToldere finder rekordmange psykedeliske svampe

Toldere finder rekordmange psykedeliske svampe

spot_img

Toldstyrelsen har i årets første otte måneder allerede haft 749 sager med psilocybinsvampe. Til sammenligning havde styrelsen 453 sager hele sidste år.

Otte måneder inde i 2023 har toldere rekordmange sager med psilocybinsvampe og væksthuse til dyrkning af svampene. En foreløbig opgørelse viser, at Toldstyrelsen har registreret 749 sager fra årsskiftet til og med august. Det er en markant stigning fra 2022, hvor styrelsen havde 453 sager og mere end en tidobling fra 2021, hvor Toldstyrelsen havde 54 sager. Det er primært i pakker sendt fra Holland, at tolderne finder svampe og væksthuse til dyrkning.

– Lige nu har vi i snit én sag om dagen med færdigdyrkede psilocybinsvampe og såkaldte væksthuse til dyrkning af svampene. Tidligere på året var vi ude at påminde om, at de her produkter er sundhedsfarlige, men vi kan nu konstatere, at budskabet tåler en gentagelse. Psykedeliske svampe og væksthuse er ulovlige, og derfor bliver sagerne overdraget til politiet, siger fungerende kontroldirektør i Toldstyrelsen, Kent Midtgaard Hansen.

Foto: Toldstyrelsen
Foto: Toldstyrelsen
Foto: Toldstyrelsen
Fotos: Toldstyrelsen

Psilocybinsvampe er en betegnelse for visse arter af svampe, der indeholder psykoaktive stoffer, fx psilocybin og psilocin. Stofferne er hallucinogene og psykedeliske. I Danmark er det ulovligt at indføre psilocybinsvampe samt væksthuse til psilocybinsvampe, da begge er omfattet af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær