spot_img
ForsideHelsingørNykårede Danske mestre fra Helsingør Svømmeklub

Nykårede Danske mestre fra Helsingør Svømmeklub

spot_img

I weekenden deltog Helsingør Svømmeklubs bedste svømmere i de Danske Mesterskaber. Mesterskaberne blev afholdt i Vejle, hvor mere end 400 svømmere fra hele Danmark deltog over fire dage.

Helsingør svømmeklub stillede med det største hold nogensinde og havde 20 svømmere med, som havde kvalificeret sig til mesterskaberne.

Niveauet til dette års Danske Mesterskab var rigtig højt, og alle svømmerne har brugt efteråret på at træne op til dette stævne. Resultatet kunne tydeligt ses, da flere af klubbens svømmere kvalificerede sig til stævnets finaler – det blev til hele 15 A finaler og 15 B finaler. Flere af finale-løbene endte i medaljer til Helsingør Svømmeklub, hvor Victoria Bjerre blev dansk mester i både 50 og 100 meter rygcrawl, og afsluttede DM med en flot bronzemedalje i 100 m rygcrawl. Rasmus Nickelsen indkasserede også en del medaljer og blev Dansk Mester i både 50 og 100 m butterfly og fik bronze i 100 m fri, mens Julius Munk fik sølv i 100 m butterfly.

Helsingørs herrer fik opnåede også flotte resultater i deres holdkap, hvor de fik sølv i både 4×100 m fri og 4×50 m fri.

Derudover var der medaljer i ungdomskonkurrencen, som er de to yngste årgange for seniorerne. Her fik Emmely Östmann Pedersen sølv i 50 m rygcrawl og bronze i 100 meter rygcrawl, og Thorvald Bomholt Larsen fik bronze i 50 m fri. Rasmus Nickelsen hev også i denne kategori en masse medaljer hjem til Helsingør, da han fik guld i 50 og 100 meter butterfly og sølv i 100 m fri.

Undervejs i stævnet blev svømmere, som har kombineret uddannelse og svømning på allerhøjeste plan hædret. Fra Helsingør svømmeklub blev Lucas Burmester, Oliver Bak Jensen, Nicklas Östmann Pedersen, Thorvald Bomholt Larsen og Tobias Dan Hansen hædret med denne fine pris.

Helsingør Svømmeklub har fået ny cheftræner, Per Holmquist, som kommer med erfaring fra både den danske og internationale svømmeverden. Stævnet var en rigtig god mulighed for Per til at lære svømmerne bedre at kende og se, hvordan de svømmer til vigtige stævner og han ser frem til at arbejde videre med det gode potentiale, der er i klubbens svømmere.

Efter en velfortjent juleferie starter langbane sæsonen op i det nye år, hvor forventninger til svømmerne er store og målet er Danish Open i foråret.