søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederNy bølge af ejendomsvurderinger i gang

Ny bølge af ejendomsvurderinger i gang

spot_img

Vurderingsstyrelsen er i fuld gang med udsendelsen af deklarationer til flere hundredetusinde villaer, rækkehuse og parcelhuse over hele landet.

Ejerne af omkring 320.000 boliger har siden april modtaget en deklaration fra Vurderingsstyrelsen, der dermed er i fuld gang med den hidtil største udsendelse af vurderinger for villaer, rækkehuse og parcelhuse rundt om i Danmark. Det er omkring 470.000 boligejere, der har modtaget en deklaration i denne omgang.

Det oplyser underdirektør Anders Juul Nielsen fra Vurderingsstyrelsen. I den seneste tid har styrelsen udsendt op imod 40.000 deklarationer gennem digital post eller brev i døgnet.

»Vi har i et stykke tid været i gang med en kontrolleret udsendelse af deklarationer, hvor vi i lille skala har sikret, at kvaliteten og funktionaliteten af vores systemer er i orden, så borgerne kan være trygge ved det, som vi sender til dem. Nu har vi haft skruet helt op, og er dermed i gang med vores hidtil største udsendelse af ejendomsvurderinger,« siger Anders Juul Nielsen.

I første omgang har boligejerne modtaget en deklaration, der viser de data og oplysninger, Vurderingsstyrelsen vil lægge til grund for vurderingen af ejendommen. Når boligejerne modtager deres deklaration, så har de 30 dage til at gøre indsigelse, hvis de mener, der er fejl eller mangler i oplysningerne. Herefter udsender Vurderingsstyrelsen den egentlige ejendomsvurdering.

Vurderingsstyrelsen vil nu holde pause med yderligere udsendelser af deklarationer af hensyn til borgernes sommerferie og kommunernes sagsbehandling af eventuelle BBR-rettelser.

»Vi er helt klar over, at det kan være besværligt at få en deklaration med frist midt i sommerferien, når man jo gerne skal holde fri og ikke holde øje med breve fra det offentlige. Samtidig er der hensynet til kommunernes sagsbehandling i en tid, hvor mange medarbejdere holder ferie. Derfor har vi sat pause for yderligere masseudsendelser,« siger Anders Juul Nielsen.

Med de tidligere udsendelser har omkring 465.000 ejendomme med omkring 700.000 ejere dermed fået en deklaration fra Vurderingsstyrelsen.

Alle boligejere, der nu har fået en deklaration, kan forvente at modtage deres vurderingsmeddelelse inden for 10 uger. Boligejerne har herefter en klagefrist på 90 dage.

Læs mere på Vurderingsportalen:

Det får du fra Vurderingsstyrelsen – og det skal du gør

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær