mandag, maj 27, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederNu er forskudsopgørelsen for 2023 åben

Nu er forskudsopgørelsen for 2023 åben

spot_img

Fra i dag kan 5,3 millioner borgere selv rette deres forskudsopgørelse for næste år. Det giver mulighed for at få styr på privatøkonomien for 2023 allerede nu. Nye tal viser, at borgerne retter langt mere online end tidligere.

De første borgere har nu tjekket deres forskudsopgørelse for 2023 via TastSelv på skat.dk.

Det er en stor skattebegivenhed, fordi åbningen af forskudsopgørelsen markerer, at det er tid til at tage stilling til de forhold, som danner grundlaget for ens privatøkonomi for det kommende år.

– Forskudsopgørelsen er vigtig, fordi den viser, hvad du kan forvente at få i fradrag, og hvad du skal betale i skat næste år. Hvis du tjekker din forskudsopgørelse og sikrer, at oplysningerne er rigtige, får du et overblik over dine fradrag og skatteforhold for 2023. Det er en tryghed, der er rar at have for de fleste, særligt i den her økonomisk uforudsigelige tid, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Det er især borgere, hvis liv har ændret sig i år, der skal være opmærksomme på, om deres skatteforhold ser anderledes ud næste år. Har man f.eks. købt eller solgt sin bolig i 2022, fået nyt boliglån, nyt job, eller arbejder man mere hjemmefra, er det en særlig god idé at åbne sin forskudsopgørelse.

– Se forskudsopgørelsen som dit budget for 2023. Hvis du får styr på dine oplysninger nu, inden året begynder, kan du bruge dine fradrag hver måned, og så betaler du den korrekte skat løbende. Det betyder også, at din årsopgørelse i marts 2024 slet ikke bliver så nervepirrende, siger Jan Møller Mikkelsen.

Tjek og ret din forskudsopgørelse her

Rekordmange online-rettelser på forskudsopgørelsen 2021
Hvert år er der borgere, der logger ind via TastSelv på skat.dk for at tjekke deres oplysninger, men som ikke har nogen ændringer.

Men på forskudsopgørelsen for 2021 var danskerne meget aktive med rettepennen online. Det blev til en ny rekord, viser nye tal.

– Det er en rigtig god tendens, at borgerne er opmærksomme på, om de skal rette noget i deres forskudsopgørelse. På ti år er der sket et stort ryk, hvor borgerne er blevet dygtigere og mere fortrolige med selv at gå ind og tilpasse deres skatteforhold online, siger Jan Møller Mikkelsen.

I alt var næsten 1,6 millioner borgere inde og ændre deres forskudsopgørelse for 2021   digitalt, mens tallet ti år tidligere, for forskudsopgørelsen 2011, lød på cirka 1 million borgere. På ti år er der dermed blevet 57 pct. flere borgere, der selv logger ind og ændrer forskudsopgørelsen på nettet.

– Vi ser rekordmange ændringer online på forskudsopgørelsen 2021. Kigger vi også på de sidste fem år, har tallet faktisk ligget stabilt højt. Det fortæller os, at det er ved at være en vane for en stor del af befolkningen, at forskudsopgørelsen skal tjekkes efter og måske rettes til, og det er godt, fortæller Jan Møller Mikkelsen.

Mens flere borgere i dag retter deres forskudsopgørelse via TastSelv på skat.dk, er der færre, der beder om hjælp til ændringer hos Skattestyrelsens medarbejdere. På forskudsopgørelsen 2021 kom ca. 280.000 ændringer ind via blandt andet telefon, mens tallet for forskudsopgørelsen 2011 lød på cirka 480.000 ændringer.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær