onsdag, juni 12, 2024
spot_img
ForsideHellebækMiljøminister deltager på naturvandring i dag torsdag i Hellebæk.

Miljøminister deltager på naturvandring i dag torsdag i Hellebæk.

spot_img

22. september fra kl. 15:30-17:30 deltager miljøminister Lea Wermelin i naturvandring i den kommende Naturnationalpark Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn.

Mødested: Mødestedet er ved den nu nedrevne Hellebæk Avlsgård, som ligger centralt i Hellebæk Kohave. Adressen er Hellebæk Avlsgård, Hellebækvej 86, 3150 Hellebæk.

Få en forsmag på, hvad der venter i Danmarks kommende naturnationalparker

Publiceret 22-09-2022

Miljø & Natur

Miljøminister Lea Wermelin lancerer i dag 15 nye guider til Danmarks kommende naturnationalparker. På to timer kan du få en forsmag på, hvad der venter, når områderne bliver vildere. Du kan tage turen på egen hånd eller på en naturvandring med Naturstyrelsen.

I 15 statslige naturområder over hele landet kommer naturen i de kommende år til at forandre sig.

Dræn og grøfter bliver fjernet, så småsøer, vandhuller og moser vil finde vej tilbage til gavn for guldsmede, fugle, padder og andre dyr og planter. Store planteædende dyr vil gøre naturen mere varieret og skabe grobund for bl.a. vilde blomster og et summende insektliv. Den kommercielle skovdrift stopper, så træerne får lov til at stå og blive gamle, mens væltede træer bliver liggende i skovbunden, hvor de bliver hjemsted for mange svampe og biller. 

Selvom naturnationalparkerne ikke er etableret endnu, er det allerede muligt at få en forsmag på, hvad der venter. Miljøminister Lea Wermelin lancerer i dag 15 guider til en tur, man kan tage på to timer og lære de kommende naturnationalparker bedre at kende.

Vi er i fuld gang med at skabe en vildere natur i Danmark. Med plads til meget mere liv for insekter, fugle og en masse andre arter. Hvad enten du tager til Almindingen på Bornholm, Tranum i Nordjylland eller Hellebæk i Nordsjælland, er der store naturværdier, og man kan følge forandringen med sine egne øjne.Det vil jeg gerne invitere alle ud for at opleve, siger miljøminister Lea Wermelin.

Guiderne kan findes på Naturstyrelsens hjemmeside samt i en ny folder, man bl.a. kan få fingrene i på en af naturvandringerne i hver af de kommende naturnationalparker. Her bliver der også uddelt plakater med eksempler på de vilde arter, der vil få gavn af de kommende naturnationalparker. I eller i nærheden af alle de kommende naturnationalparker bliver der også sat en ny plancheudstilling op om de kommende naturnationalparker i madpakkehuse, informationspunkter eller lignende.

Vores fælles natur betyder rigtig meget for mange af os. Men den er under pres, og vi er nødt til at handle for at hjælpe naturen. Derfor er det vigtigt, at vi får sat ord og billeder på, hvorfor og hvordan områderne vil forandre sig til gavn for både naturen og for mulighederne for at få vildere naturoplevelser, inden etableringen af naturnationalparkerne starter. Samtidig er vi i fuld gang med at lytte og inddrage lokale borgere. Så vi også har lokale øjne, ører og stemmer med, når vi ser på, hvordan vi bedst etablerer naturnationalparkerne, siger Lea Wermelin.

Miljøministeren deltager selv i den første naturvandring i den kommende naturnationalpark Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn i dag.

Find en guide eller en naturvandring
På Naturstyrelsens hjemmeside www.nst.dk/naturnationalparker kan du finde de nye guider til de kommende naturnationalparker og information om de lokale naturvandringerHer kan du også følge processen for inddragelse og etablering af de enkelte parker.

Tid og sted: Miljøminister deltager på naturvandring

22. september fra kl. 15:30-17:30 deltager miljøminister Lea Wermelin i naturvandring i den kommende Naturnationalpark Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn.

Mødested: Mødestedet er ved den nu nedrevne Hellebæk Avlsgård, som ligger centralt i Hellebæk Kohave. Adressen er Hellebæk Avlsgård, Hellebækvej 86, 3150 Hellebæk.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær