søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneMasser af klimaaktiviteter på programmet i uge 37

Masser af klimaaktiviteter på programmet i uge 37

spot_img

Vil du være en mere bæredygtig forbruger? Uge 37 står i klimaets tegn i Helsingør, og der er masser af spændende klimaaktiviteter at kaste sig over.

I denne uge sætter Helsingør Kommune ekstra fokus på klima og bæredygtighed. Kom og deltag i spændende aktiviteter, oplæg og debatter om, hvordan vi får et mere klimavenligt og bæredygtigt samfund.

Mød den cyklende energivejleder, prøvekør en elbil eller kom til livsstilsmarked og hør hvordan virksomhederne i GoGreen-netværket, har gjort det nemmere for dig at træffe bæredygtige valg.

Formand for Klima- og Bæredygtighedsudvalget, Mette Lene Jensen (V) glæder sig over, at det er lykkedes at sammensætte et så alsidigt program for klima-ugen:

Den grønne omstilling og klimaindsatsen er ikke kun noget, der vedkommer politikerne og kommunens administration. Det er en dagsorden, som vi alle skal engageres i – både borgere, virksomheder og kommunen.

– Derfor har vi i år samlet en hel pallette af aktiviteter den 15.-17. september, som jeg håber, at så mange som muligt vil deltage i – der er masser af god inspiration til, hvordan vi alle kan træffe mere bæredygtige valg, siger Mette Lene Jensen.

Gitte Larsen, som er chefkonsulent i Klimasekretariatet har været med til at få alle klimaaktiviteterne til at falde på plads:

Jeg glæder mig meget til dialogen med mange af kommunens borgere ved klimaugens arrangementer. Der skulle gerne være lidt for enhver smag, siger Gitte Larsen.

Hun fortsætter:

– Sammen med vores samarbejdsparterne kan vi forhåbentlig hjælpe med svar og mulige løsning på nogle af de spørgsmål folk har. Den grønne omstilling er på godt og ondt blevet meget vedkommende i alles hverdag.


Foto: Gitte Larsen gør reklame for de mange grønne arrangementer

Program for klimaugen

Tre klimadage i Helsingør
Agenda21 Helsingør er værter ved klimadage i Toldkammeret torsdag den 15., fredag den 16. og lørdag den 17. september 2022. Her kan du blive klogere på klimaet, samt få viden om CO2-besparelser og fremtidens energikilder. Der er masser af spændende oplæg og debatter om blandt andet CO2-besparesler på madvarer, fremtidens byer og meget mere.

Se programmet for de tre dage her

Marked for Grønt Design & Livsstil
Du kan også komme til marked for grønt design & livsstil, når GoGreen Danmarks Helsingør netværk inviterer til indenfor på Værftets Madmarked fredag den 16. september fra 12-20.

Her kan du møde nogle af virksomhederne, der er med i ”Din guide til en bæredygtig hverdag i Helsingør” og høre om, hvilke valg de har truffet for at gøre det nemmere for dig at tænke bæredygtigt, når du går på indkøb.

Læs hele programmet her

Kør Grønt
Sammen med FDEL og Copenhagen Electric afholder Helsingør Kommune Kør Grønt ved Kulturværftet lørdag den 17. september fra kl. 10-15. Kom og prøvekør et stort udvalg af elbiler, mød erfarne elbilister fra Elbilforeningen og deltag i konkurrencen om at vinde en elbil i op til 14 dage.

Se programmet og hvilke bilmærker, du kan prøve her  

Mød den cyklende energivejleder
En energivejleder fra sparenergi.dk besøger Helsingør fredag og lørdag og har masser af gode råd og inspiration med til, hvordan du sparer energi, penge og CO2. Du finder energivejlederen:

Fredag d. 16. september
Kl 10-11:30 ved Toldkammeret
Kl 12-14 ved Madmarkedet
Kl 14:30-16 ved Helsingør Bycenter

Lørdag d. 17. september
Kl 10-11.30 foran Kulturværftet
Kl 12.00-13.30 ved Madmarkedet
Kl 14-15 foran Kulturværftet

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær