onsdag, juni 12, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneKlara og de andre spirer skaber værdi på Strandhøj

Klara og de andre spirer skaber værdi på Strandhøj

spot_img

Plejehjemmet Strandhøj har ansat en række ’spirer’ – unge mennesker, som hjælper og aflaster aftenvagterne på plejehjemmet. 

I en virkelighed hvor sundhedsfagene mangler arbejdskraft, betyder det meget, at unge får mulighed for at snuse til fagene, inden de skal vælge uddannelse. Det er én af årsagerne til, at Plejehjemmet Strandhøj er begyndt at ansætte ’spirer’: Unge i studiejob, der stifter bekendtskab med livet på plejehjemmet.

– Spirerne er en kæmpemæssig ressource. Med deres unge energi er de et frisk pust, som hygger om beboerne, samtidig med at aflaster det faste personale, siger plejehjemsleder Peter Stuhaug.

Spirerne er på vagt mellem kl. 17-19 og hjælper til med at dække bord, servere aftensmad og rydde af efter beboerne. Samtidig går snakken på tværs af aldersskel.

– Aftenvagterne har travlt, for der er færre på arbejde om aftenen end i dagtimerne. Så de synes, det er fantastisk, at de får en hånd. De unge spirer er søde, rare og meget nærværende, fortæller Peter Stuhaug.

Gør en forskel

En af spirerne, som er begyndt på Strandhøj i forsommeren, er Klara Kosloff. Hun er 16 år og går i 1.g på Espergærde Gymnasium. Og så arbejder hun tre gange to timer om ugen på Strandhøj.

– Jeg kan rigtig godt lide det. Og jeg føler virkelig, jeg gør en forskel, siger hun:

– De ekstra hænder betyder noget. Jeg kan se, at det faste personale ellers skal løbe meget hurtigt for at nå det hele. De skal jo også sørge for medicin til borgerne.

Hun roser personalet for at være rigtig søde og have taget godt imod hende.

Klara oplever, at beboerne meget gerne vil snakke om deres liv. Somme tider går hun en lille tur med én af dem, eller de sidder og snakker i opholdsstuen efter aftensmaden.

– Når jeg spørger ind, får jeg nogle spændende livshistorier, fortæller hun.

Lyst til sundhedsfaglig uddannelse

Peter Stuhaug håber, at spirejobbet kan få nogle af de unge til at ønske sig en sundhedsfaglig uddannelse.

– Jeg begyndte selv i køkkenet på et plejehjem som 18-årig, mens jeg gik i gymnasiet. Det gav mig lyst til at arbejde i sundhedsvæsenet. Så jeg håber, at nogle af spirerne finder vej til et arbejdsliv indenfor sundhedsfagene, efter at de har stiftet bekendtskab med dagligdagen hos os og vores beboere og personale. Vi har virkelig brug for at gøre de unge interesserede i sundhedsfagene, så der også er medarbejdere til at passe og pleje mig og min generation, når vi får behov for det, siger han og slutter:

– Jeg kan i hvert fald sige, at jeg aldrig har fortrudt mit valg af fag.

Har du lyst til at blive spire på Strandhøj, er du velkommen til at kontakte Peter Stuhaug på pestu@helsingor.dk eller tlf. 25 31 14 05. Du skal være mellem 15-18 år.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær