fredag, juli 26, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneFestival engagerede Mørdrupskolens 6. klasser

Festival engagerede Mørdrupskolens 6. klasser

spot_img

En mini-kulturfestival skabt af elever, lærere, musikere og billedkunstnere fik Mørdrupskolen til at summe af kaos og kreativitet en hel uge i september.

Man tager 67 børn, fem lærere, fire musikere og to billedkunstnere, en popcorn-maskine, en masse instrumenter og krea-materialer, og sætter scenen (næsten) fri i en hel uge. Hvad kommer der mon ud af det udover larm, maling på gulvet og kaos?

På Mørdrupskolen var det ingredienserne til en uge med top-motiverede elever. Sammen med et lærerteam af klassernes egne lærere og instruktører fra Musikskolen og Billedskolen samt fra organisationen Strøm for Børn, skabte eleverne en mini-festival med festival-armbånd, T-shirts med MUBIMØ-logo, skulptur-udstilling, musikalske kompositioner, rap-numre og nyfortolkninger af Andreas Odbjergs hit ‘Føler mig selv 100’.

Afslutningen var mini-festivalen MUBIMØ med optræden og præsentationer for skolens øvrige klasser og for forældre og søskende.

Men i virkelighed var ugen en lang festival, hvor eleverne gennem forskellige workshops arbejdede med deres musikalske udtryk og kreative kunnen inden for musikskabelse og kunstneriske frembringelser i pap og gips og på tekstiler.

Logoforslag og gipshænder

Forud for festival-ugen tilbragte de tre klasser en hel dag på Billedskolen og Musikskolen. Her mødte de stedernes undervisere og blev draget med ind i musikkens og billedkunstens verden via små workshops og en præsentation af de to kulturinstitutioner.

På Billedskolen tegnede eleverne bl.a. logoforslag til T-shirts og muleposer til festivalen, mens andre støbte deres hænder i gips. På Musikskolen var der bl.a. en lille koncert og mulighed for selv at spille med på forskellige instrumenter.

For eleverne har MUBIMØ-festival været et vigtigt boost til den almindelige skoledag, ligesom projektet har givet eleverne nye blik på musikskolens og billedskolens virke. For de elever der har fået lyst til mere, er der desuden skabt mulighed for at prøve et fritidsforløb af med underviserne på musik- og billedskolen i oktober og november.

Nye veje til børn og unge

På længere sigt er det håbet, at projekter som MUBIMØ er i stand til at give flere børn og unge lyst til at deltage i kulturelle fritidsaktiviteter. Samtidig giver det kulturområdet erfaringer med nye måder at gribe børn og unges engagement og give dem plads til at udfolde sig på.

For lige så vigtigt det har været for eleverne at tage ved lære af de professionelle instruktører, er det, at aktørerne på kulturområdet lytter til, hvad børn og unge selv ønsker at bidrage med, og hvad børn og unge er optaget af, i en hurtigt foranderlig verden med mange andre tilbud og trends.

MUBIMØ-festival er en del af kulturprojektet ’Giv scenen fri’, der skal give flere børn og unge i Helsingør, Hillerød, Halsnæs og Gribskov oplevelser med musik- og billedskoler. Kulturministeriet har støttet det tværkommunale projekt med 1,8 mio. kr.

Fakta om ’Giv Scenen Fri’

  • Projektet er et samarbejde mellem Helsingør, Halsnæs, Hillerød og Gribskov. Det er støttet med 1,8 mio. kr. fra Kulturministeriets pulje ’Grib engagementet’ og løber i hele 2022.
  • Musikskolerne i de fire kommuner er drivende kræfter, men i Helsingør er der samtidig et samarbejde med Billedskolen, organisationen Strøm for Børn der lærer børn at komponere via musikprogrammer på IPad, Mørdrupskolen, og udvalgte boligområder.
  • Målgruppen er børn og unge mellem 8-18 år.
  • Det overordnede sigte med ’Giv Scenen Fri’ er at skabe stærke fællesskaber mellem børn og unge – gennem kreative aktiviteter.

Læs også artiklen: Flere børn og unge får mulighed for at udfolde sig kunstnerisk

Se video: 6. klasser laver gipsafstøbninger af deres hænder

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær