søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneFamilien Storm Pedersen faldt for kulturliv, lokalmiljø og huspriser

Familien Storm Pedersen faldt for kulturliv, lokalmiljø og huspriser

spot_img

Vi mødte familien til velkomstmøde for nye borgere på Kulturværftet i marts.

Camilla Storm Pedersen er en af de rekord mange borgere, nærmere bestemt 63.474, der pr. 1. april 2023 havde fast adresse i Helsingør kommune. Hun og familien flyttede til Espergærde i efteråret 2022 fra Frederiksberg – og er dermed nogle af de tilflyttere fra Storkøbenhavn som kommunen gerne vil have flere af.

Camilla og Christian Storm Pedersen og deres tre børn valgte at bryde med bylivet på Frederiksberg, da de gerne ville tættere på vand, strand og skov – og så er de glade for at bo tæt på kulturlivet i Helsingør.

– Vi har tidligere snakket om, at hvis vi skulle flytte ud af byen, så var Helsingør en mulighed. Vi havde indtryk af en by med et rigt kulturliv, hyggelig bymidte, rimelig mange kulturelle arrangementer, Kronborg og Kulturhavnen. Men til at begynde med kiggede vi mest på villalejligheder og huse tættere på byen. Det var faktisk den ejendomsmægler, der skulle sælge vores lejlighed, der foreslog at vi kiggede op ad kysten, da vi ville få mere for pengene.

Familien faldt hurtigt for det hyggelige lokalmiljø omkring havnen i Espergærde og spisestederne der. Og så nærheden til Helsingør.

– Jeg besøgte Espergærde Centret flere gange og kom i snak med folk, der var glade for at bo her. Folk var virkelig søde og snakkesalige, siger Camilla, der også hæftede sig ved de mange plakater for festivaller og events, der hang rundt omkring.

Flittige brugere af lokale tilbud

Da det rigtige hus dukkede op slog familien til og den 1. september 2022 rykkede de ind. Og det har de ikke fortrudt.

– Vi er landet rigtig fint. Vi fik plads i Børnehuset Elverhøjen til vores 4-årige søn på den dag, vi havde behov. Skolerne har også været gode til at tage imod vores to ældste, der går på henholdsvis Tibberupskolen og Espergærde skole, fortæller Camilla.

Familien er allerede flittige brugere af både håndbold-, fodbold- og svømmeklubben og af de mange kulturtilbud i kommunen. De har været til teaterforestillinger i kommunens kulturhuse, til quizaften på Toldkammeret og slår ofte et smut forbi Espergærde Bibliotek.

– Vi prøver at gøre brug af de lokale tilbud, butikker og spisesteder. Det er vigtigt, hvis man gerne vil falde til et sted, tror jeg.

Et par sten i skoen

Til gengæld har det overrasket familien, at de selv har skullet arbejde relativt hårdt for at opbygge nye relationer og bekendtskaber.

– Man skal virkelig opdyrke fællesskabet. Vi havde nok håbet, at der var lidt flere der rakte ud. Vores børn har været på legeaftaler, men som familie havde vi håbet, der var lidt mere. Så vi har selv gjort meget for det. Men det tager tid.

En anden sten i skoen er de stille og mørke gader, som familiens 13-årige pige bevæger sig ud på om aftenen.

– Det er lidt mere utrygt at sende sit barn ud om aftenen, end jeg havde regnet med. Der kan jeg godt savne livet og lyset på Frederiksberg. Men nu bliver det snart forår og sommer, så hjælper det nok, siger Camila.
De små sten i skoen har dog ikke fået familien til at genoverveje deres beslutning.

– Vi er faldet godt til og børnene taler stort set ikke mere om Frederiksberg. Vi nyder alle fem vores nye tilværelse, siger Camilla.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær