lørdag, juni 22, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneElsinore Evenings er tilbage

Elsinore Evenings er tilbage

spot_img

Igen holder kulturen i Helsingør aftenåbent hver torsdag fra kl. 16.00 til kl. 20.00 med en perlerække af nye og eksklusive oplevelser. 

De mørke efterårs- og vinteraftener kalder i den grad på hygge, god mad og kulturelle oplevelser med hinanden. Derfor slår 10 af Helsingørs museer, attraktioner og kulturhuse fra torsdag den 6. oktober dørene op til en perlerække af eksklusive og hyggelige aftenoplevelser i mørket. 

Aftenåbent-initiativet hedder Elsinore Evenings og markedsføres samlet lokalt og regionalt, både på tryk og digitalt.

Kan vi få nye typer af gæster ind ad døren? Og kan vi øge brugen af kulturtilbud blandt gæster og lokale? Det er noget af det, som kulturinstitutionerne tester i samarbejde med Wonderful Copenhagen og Helsingør Kommune.

Erfaringer fra sidste vinter og forår viser, at 94 procent af gæsterne syntes, oplevelserne var gode, og mange valgte at komme op fra sofaen og ud i mørket. Det afsæt har institutionerne brugt til at skrue endnu mere op for hyggen og lave endnu mere markedsføring i år. 

 – Vi håber, at alle aktører i Helsingør vil bakke op om initiativet ved at sprede det gode budskab, der i sidste ende skal give en mere levende by, også efter lukketid. Og selvfølgelig at gæsterne strømmer til, siger Jesper Bech Schmidt, projektleder på Elsinore Evenings fra Helsingør Kommune.

Det kan du bl.a. opleve: 

På Kronborg Slot kan du som noget helt nyt være med bag facaden, når slottet er gjort klar til natten, lyset i kongelejligheden slukket og alle slotsværterne gået hjem. 

På M/S Museet for Søfart inviteres du indenfor til en række hyggelige aftenåbninger, hvor den nye udstilling ”Venedig – Havets Magt” er omdrejningspunkt for flere af arrangementerne. 

Øl og lækker mad er også på programmet, når Toldkammeret åbner hele byens hjertekammer for fællesspisning og starter eller afslutter med et kulturelt indslag hver torsdag. 

Kulturværftet disker op med alt fra talks til forestillinger, koncerter og meget andet. Spisehuset i Kulturværftet holder åbent alle torsdage i perioden. Højdepunkterne er, når Marie Key og super-guitaristen Lee Ritenour kommer på besøg. 

Museerne Helsingør byder på en helt ny interaktiv og hyggelig oplevelse i Helsingørs historiske bydel. Du kommer rundt til fem historiske steder i byen og opdager nye steder med en æske med opgaver, quiz og skønne smagsprøver fra sundtoldstidens Helsingør. 

Øresundsakvariet har også ”behind the scenes” rundvisninger, hvor du kommer helt tæt på livet under havets overflade i skiftet fra dag til nat. Fiskene fodres, og du kan være med til at sige godnat og lukke akvariet ned. Der vil også være spændende foredrag med fokus på det unikke marinemiljø der findes få meter fra akvariet. 

På Danmarks Tekniske Museum kan du få en hyggelig oplevelse med Gådejagt og God Tapas. Løs det spændende mysterium på museet og afslut aftenen i cafeen med en god omgang tapas og vin.

Fakta:

  • De medvirkende kulturinstitutioner i Elsinore Evenings er: Nationalmuseet med Kronborg Slot, M/S Museet for Søfart, Kulturværftet, Toldkammeret, Helsingør Kommunes Biblioteker, Museerne Helsingør, HamletScenen, Danmarks Tekniske Museum, Helsingør Teater og Øresundsakvariet.
  • Wonderful Copenhagen og Erhvervsstyrelsen støtter projektet som en del af Comeback Copenhagen-programmet.

Se hele programmet for Elsinore Evenings

KILDE: Helsingør Kommune

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær