onsdag, juni 12, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederEfterårsferiens sidst venlige dag

Efterårsferiens sidst venlige dag

spot_img

Vi har endnu en fin efterårsdag i udsigt, inden vejret viser tænder. Onsdag får vi alle solen at se, og temperaturen kommer op på 10 til 13 grader. Vind bliver der ikke meget af. En skøn dag til at komme ud i efterårsluften.

Men det ændrer sig. Vejret ændrer karakter fra en hygge-onkel til en bidsk bjørn, som man skal holde afstand til. For torsdag, fredag og lørdag stiger både vind og vand i styrke og højde.

 Natten til torsdag begynder vinden at tiltage fra øst. Fredag eftermiddag kommer vinden over land op på hård vind til kuling og med kraftige vindstød. Over hav vil der være vindstød af storm eller stærk storm. Sent lørdag begynder vinden at aftage.

Med den kraftige vind følger forhøjet vandstand. Allerede torsdag begynder vandstanden i Østersø-området at stige, og nogle steder når vandet en højde, der lokalt kan give problemer. Helt galt bliver det lørdag eller natten til lørdag, hvor vandstandet når maksimum. Sent lørdag eller natten til søndag taber vind og vand pust og højde. DMI har  udsendt et forvarsel om forhøjet vandstand gældende fredag og lørdag.

Du kan selv følge med i vandstanden for en del havnebyer. På dmi.dk søger du på et bynavn, og nederst på den side, der dukker frem, finder du aktuel vandstand og prognosen for vandstanden.

Meteorolog Bolette Brødsgaard, onsdag d. 18. oktober kl. 05:00

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær