onsdag, juni 12, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneDet er aldrig for sent at blive 'samfundshjælper'

Det er aldrig for sent at blive ‘samfundshjælper’

spot_img

Seniorrådet og Toldkammeret markerede FN’s internationale ældretema i godt selskab med ildsjæle.

– Jeg har faktisk en slags jubilæum. Netop i dag er det 70 år siden, at jeg startede min uddannelse som gymnastikinstruktør.

Sådan indledte 87-årige Randi Rosenfeldt sit muntre indlæg, da Seniorrådet markerede ‘ældre kvinders bidrag til samfundet’ ved to møder i Toldkammeret i oktober. Randi har stadig otte hold i Espergærde Idrætsforening, og hun har ingen planer om at stoppe.

I alt otte kvinder i 70’erne og 80’erne fik lejlighed til at fortælle om deres ideer og initiativer gennem et langt liv som ‘samfundshjælpere’. Flere har haft frivillige og ulønnede lederjob i over 20 år og kan stadig ikke sige nej, når de bliver opfordret til at påtage sig en ekstra tjans – og de er heller ikke holdt op med selv at sætte nye skibe i søen.

Udveksling af ideer

På møderne opstod der hurtigt udveksling af ideer, råd og praktiske oplysninger mellem deltagerne, og enkelte meldte sig også som frivillige hjælpere hos hinanden.

Vi hørte om arbejdet med lokale nyheder i Radio Helsingør, om den nye Repair Café i Fiolgade 17A den første lørdag hver måned, om de mange frivillige på Flynderupgård, om Ældre Sagens besøgstjeneste og indsatsen for demente og deres pårørende, om Blixenklubben, der er blevet et kvindeligt modstykke til Herreværelset, om Helsingør Pensionisthøjskoles mange arrangementer, om sansestimulering i Snoezelhuset – og altså om ‘Randi-gymnastik’, som bygger på deltagernes formåen.

De syv andre kvinder var Jette Mercuri, Jytte Kæraa, Maria Dalsgaard, Tove Schou Kämmerer, Merete Haugaard Jensen, Tove Blædel-Hastrup og Birgit Nørgaard. Alle hæderskvinder, der fortjener at blive hyldet for en kolossal indsats for lokalsamfundet – og der er mange flere, som de fleste vil vide.

De to møder var Helsingør Seniorråds og Toldkammerets bidrag til at markere FN’s internationale ældredag, hvor årets tema netop var ‘hyldest til ældre kvinders bidrag til samfundet’. At møderne så også kunne slutte med livlig snak over bordene med Spisekammerets gode mad – se, det var jo et ekstra plus.

Vil du læse mere om de mange aktiviteter, som kvinderne er involveret i? Så klik på linkene herunder:

Læs mere om Repair Café i Helsingør

Læs mere om Ældre Sagens demensindsats

Læs mere om Espergærde Centrets indkøbsordning for ældre

Læs mere om Ældre Sagens besøgsvenner

Læs mere om Helsingør Seniorhøjskole

Læs mere om Blixen Klub Helsingør

Tekst og foto: Pernille Hermann, Seniorrådet

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær