mandag, maj 27, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneByrådet behandler mandag den 30. oktober en sag om at øge taksterne...

Byrådet behandler mandag den 30. oktober en sag om at øge taksterne på affald i 2024 og 2025.

spot_img

Byrådet behandler mandag den 30. oktober en sag om at øge taksterne på affald i 2024 og 2025. Læs meget mere om baggrunden for takststigningen i artiklerne hos Forsyning Helsingør og Norfors.

Norfors – det fælleskommunale affaldsforbrændingsselskab – ønsker at sætte taksterne ekstraordinært op for affaldsforbrænding for at finansiere afviklingen af en gæld på 213 mio. kroner. Det vil betyde ekstraordinære – midlertidige – opkrævninger hos affaldskunderne i 2024 og 2025 i de fem ejerkommuner bag selskabet – herunder Helsingør Kommune.

Beslutningen er til politisk behandling i byrådene i de fem ejerkommuner. I Helsingør har sagen været på Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde mandag den 23. oktober og kommer på Byrådsmøde den 30. oktober. Først når alle fem byråd har godkendt sagen, er den ekstraordinære stigning i affaldsgebyret besluttet.

De forventede takststigninger har intet med driften af affaldsordningen i Forsyning Helsingør at gøre – og er ikke en beslutning taget af Forsyning Helsingør.

Det er Forsyning Helsingør, der på vegne af Helsingør Kommune indsamler kundernes affald, og der er pligt til at benytte Norfors’ anlæg i Hørsholm til afbrænding af restaffald. Når prisen for afbrændingen stiger, vil kundernes affaldstakst også skulle stige.  

I den politiske sag i Økonomi- og Erhvervsudvalget  lægges op til en ekstraordinær stigning i affaldsgebyret for husstandene i Helsingør Kommune på:

  • 2.000 kroner – ex. moms – i 2024 (2.500 kroner inkl. moms)
  • 500 kroner – ex moms – i 2025 (625 kroner inkl. moms)

I dag er prisen for en husstand på 3.572,5 kroner inkl. moms.

Forsyning Helsingør: Ekstraordinær stigning i affaldsgebyret på vej

Norfors: Ekstraordinært affaldsgebyr opkræves hos Norfors’ ejerkommuner

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær