onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingørVil du vide mere om Sommarivabyen?

Vil du vide mere om Sommarivabyen?

spot_img

Bliv klogere på planerne for Sommarivabyen, når PensionDanmark og Helsingør Kommune inviterer til orienteringsmøde 21. september

Kom med til orienteringsmøde onsdag den 21. september 2022, hvor Helsingør Kommune og PensionDanmark præsenterer projektet ’Sommarivabyen’ og processen for lokalplanarbejdet for udviklingen af området. Du kan også se en byrumsudstilling om det kommende boligområde.

PensionDanmark og Helsingør Kommune satte i maj 2022 pen til papir på en købsaftale, der betyder, at vinderprojektet ’Sommarivabyen’ skal realiseres på den attraktive grund på Ndr. Strandvej.

Sommarivabyen bliver en ny bydel af høj arkitektonisk kvalitet med attraktive og moderne boliger og fokus på fælleskaber og bæredygtighed.

Med Sommarivabyen får borgere og erhvervsliv i Helsingør Kommune en helt ny bydel og endnu et attraktivt område i kommunen, hvor vores fælles historie og natur aldrig er længere end et stenkast væk, sagde borgmester Benedikte Kiær tilbage i maj.

Arkitekttegningerne skal nu omsættes til virkelighed gennem en lokalplan for området, et tillæg til kommuneplanen og en politisk proces, der fastlægger det endelige projekt.

Orienteringsmøde med tilmelding

Derfor afholder PensionDanmark og Helsingør Kommune et orienteringsmøde den 21. september.

På mødet kan du møde borgmester Benedikte Kiær og formand for By-, Plan- og Trafikudvalget, Janus Kyhl fra Helsingør Kommune, der sammen med projektudvikler Lars Bramsen og byudviklingschef Stig Ammitzbøll Jørgensen fra PensionDanmark samt arkitekterne, Nils Holscher og Søren Yde fra Holscher Nordberg Arkitekter, vil præsentere projektet og svare på spørgsmål.

Tid: Onsdag den 21. september kl. 16.30-18.00.

Sted: Stadion Grunden, Ndr. Strandvej 14, 3000 Helsingør.

Du tilmelder dig ved at udfylde formularen med kontaktoplysninger her:

Tilmeld dig orienteringsmødet

Tilmeldingsfristen er søndag d. 18. september.

Kom med dine input forud for planlægningen

Helsingør Kommune opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til kommuneplantillægget senest 28. september 2022.

Kom med forslag og idéer her

Den videre proces

Helsingør Kommune forventer, at et forslag til lokalplan kan vedtages i foråret 2023, hvorefter det sendes i offentlig høring. Den endelige vedtagelse af lokalplan og tillæg til kommuneplanen vil kunne ske i løbet af efteråret 2023.

Læs mere om projektet på www.sommarivabyen.dk

Illustration: PensionDanmark/Holsher Nordberg arkitekter

KILDE: Helsingør kommune

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær