søndag, juni 16, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneVi kan ikke lade være med at smile

Vi kan ikke lade være med at smile

spot_img

Anni Mogensen, museumsdirektør for MS Museet for Søfart, og jeg. For der er lige kommet nye rigtig gode tal for turismen i Helsingør Kommune. Og det betyder, at der har været dejligt travlt mange af de steder, som tager imod de mange, som kommer på besøg hos os.

Det glæder mig, at vi sætter rekord i antallet af turister og overnatninger – for det betyder mere liv i vores kommune, flere arbejdspladser og styrket økonomi. Og så glæder det mig, at Byrådets store satsning på turisme og kultur igen i år trækker mange mennesker hertil. Sommervejret i juli og de første uger af august har drillet, og det kan mærkes nogle steder – især i Hornbæk. Men samlet set er der tale om travlhed og god omsætning denne sommer, fordi vi har så meget at byde på – også når vejret driller lidt. Jeg ved, at gode kræfter arbejder for flere oplevelser i Hornbæk. Rigtig godt!

Hvad siger tallene så? Helt nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at de første 6 måneder af året er det bedste halvår nogensinde for turismen i Helsingør Kommune. Med 55.426 overnatninger i juni når første halvår op på 233.226 overnatninger, det er 6 procent mere end 2022, der var det bedste halvår indtil nu. sådan!

Og det er ikke kun de overnattende gæster, der i stort tal har besøgt os. De foreløbige teledata antyder, at der henover juni og juli har været øget trafik fra København til Helsingør – særligt blandt gæster fra Tyskland, Holland og Storbritannien og USA. Denne tendens kan flere af vores kulturattraktioner bekræfter, da de har haft en dejlig travl sommer. Skønt!

Vores destinationsselskab Wonderful Copenhagen fortæller os, at de oplever en kæmpe interesse for deres markedsføringskampagner om Helsingør Kommune. Og de oplever samtidig mange positive kommentarer fra folk, der enten lige har besøgt os eller er på vej. Det er rigtig godt for vores erhvervsliv i hele kommunen – men det er også godt for os, som bor her, da de flere gæster betyder, at nye og flere oplevelser vil dukker op og få fremgang, og det kommer også os til gode, da vi dermed får adgang til endnu flere oplevelser. Det siger jeg tak for🙏

Får vi en varm sensommer og et varmt efterår, så er jeg sikker på, at vi kan tale om et helt forrygende turistår og endnu flere rekorder

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær