onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneRasmus og familien kniber sig i armen: - Tænk at vi er...

Rasmus og familien kniber sig i armen: – Tænk at vi er så heldige

spot_img

Rasmus Hjulmann fra Espergærde var sammen sin familie draget til velkomstmøde for nye borgere i Toldkammeret den 2. oktober.

90 nye borgere var mødt op til velkomstmøde i Toldkammeret søndag den 2. oktober, da kommunen inviterede til det halvårlige velkomstmøde. En af dem var Rasmus Hjulmann, der sammen med familien fra Espergærde havde fundet vej til Toldkammeret denne formiddag.

– Det var et rigtig fint arrangement. Og noget jeg faktisk har fortalt om til både kolleger, venner og familie efterfølgende. Alle synes det er et flot tilbud, og ikke noget der findes i alle kommuner, fortæller Rasmus Hjulmann.

Programmet var kort og netop tilpasset familier med børn, der fik en børnepose med lidt at fordrive tiden med.

Fire elever fra Helsingør Musikskole gav et par numre på deres strygere, borgmesteren bød velkommen og så var der tid til frokost og en snak med de mange frivillige repræsentanter fra foreningslivet i kommunen.

Dagen blev afsluttet med en rundvisning i den gamle by eller på havnen.

Et lille community

Rasmus Hjulmann bor sammen med islandske Eva Dögg Gudmunsdottir og sammen har de to piger, Olivia på seks år og Saga på 2 år. Familien flyttede de til Espergærde fra København i foråret.

Bosat i en lille lejlighed i København, havde de længe haft kig på Espergærde, da flere tætte venner og familiemedlemmer fornylig var rykket til byen – og talte rosende om området.

Så da en lejlighed blev ledig i Rugmarken, tæt på Mørdrup Skolen, slog familien til. Og det har de ikke fortrudt.

– Jeg kommer selv fra en mindre by i Jylland og er vild med følelsen af at bo i et lille community med institutionen lige om hjørnet, og hvor man hilser på hinanden på stien. Den følelse får man bare ikke i København, siger Rasmus Hjulmann og forsætter:

– Når man får børn begynder den slags pludselig at betyde noget.

Vi føler os meget heldige

Hverdagen for den lille familie hænger sammen, skole og institution ligger lige om hjørnet og nærheden til strand og skov er noget familien sætter stor pris på.

– Selvom vi begge pendler til Lyngby og Bagsværd, så hænger vores familieliv fint sammen, vi har fået ro på, og det er trygt og rart at bevæge sig ud med børnene. Det hjælper også, at jeg har mulighed for at arbejde hjemmefra i ny og næ. Så vi føler os meget privilegerede, lyder det fra Rasmus Hjulmann.

Udover at være flyttet tættere på familien, så er det nærheden til hav og strand, Rasmus fremhæver som det bedste ved familiens beslutning.

– Vi har flere gange i sommer knebet os selv i armen, over at vi har lov at være så heldige. Når vejret er godt, og vi er på stranden i Espergærde, så føles det faktisk som at være på ferie, lyder det fra Rasmus Hjulmann.

Kultur bør man ikke spare på

Derudover er Værftets Madmarked, Museet for Søfart, Espergærde Bibliotek og Flynderupgård nogle af de tilbud, som familien allerede har benyttet sig af flere gange – og sætter stor pris på.

– Kultur bør man ikke spare på. Jeg sætter stor pris på, at der spyttes penge i fx biblioteker, som vi nyder godt af her i Espergærde. Det gør levestandarden bedre. Jeg er i det hele taget stor fortaler for kulturen.
Kultur kan være med til at gøre en gladere, løfte humøret og ja, gøre de svære tider lidt nemmere at komme igennem, mener Rasmus Hjulmann. 

Rasmus og familien er ikke de eneste, der fornylig er faldet for Helsingør Kommune. I oktober måned satte kommunen endnu engang befolkningsrekord, og der bor nu 6.419 mennesker inden for kommunegrænsen.

Næste velkomstmøde finder sted den 12. marts 2023 på Kulturværftet. Alle nye borgere inviteres via digital post.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær