onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideTop nyhedNye EU-regler. Digitale platforme skal registrere sig hos Skattestyrelsen

Nye EU-regler. Digitale platforme skal registrere sig hos Skattestyrelsen

spot_img

Virksomheder, der formidler udlejning eller salg for deres brugere på en digital platform, skal senest d. 9. januar registrere sig hos Skattestyrelsen. Det skyldes et nyt EU-direktiv.

Et nyt EU-direktiv for administrativt samarbejde træder i kraft 1. januar 2023. Direktivet (DAC7) har betydning for virksomheder, der på digitale platforme formidler udlejning af fast ejendom eller transportmidler eller formidler salg af personlige tjenesteydelser eller produkter.
Direktivet forpligter virksomhederne bag de digitale platforme til at indberette oplysninger om deres brugere og om brugernes indtægter til Skattestyrelsen.

– Skattestyrelsen kender en del af virksomhederne, der er omfattet af det nye direktiv, i forvejen, fordi virksomhederne allerede indberetter oplysninger til Skattestyrelsen fx om udlejning af ferieboliger. Disse virksomheder skal registrere sig på ny efter de nye og mere omfattende indberetningsregler i DAC7. Men direktivet kan også omfatte virksomheder, der ikke er registreret på nuværende tidspunkt, og som måske ikke op-fatter sig selv som en digital platform, udtaler Michael Medom Hansen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Han opfordrer derfor alle virksomheder, der formidler udlejning, personlige services eller salg mellem private brugere via en hjemmeside, til at orientere sig om DAC7-direktivet på skat.dk/dac7 og vurdere, om deres virksomhed er omfattet af indberetningspligten.

Registrering senest 9. januar 2023
Platformsoperatørerne skal som det første registrere sig med den nye indberetningspligt ved at udfylde en registreringsblanket på virk.dk. Det skal de gøre senest d. 9. januar 2023. I løbet af 3. kvartal i 2023 skal platformsoperatørerne oprette sig som indberettere i et nyt it-system hos Skattestyrelsen, som pt. er under udvikling. Når platformsoperatørerne er koblet til systemet, skal de senest d. 31. januar 2024 indberette de første oplysninger om deres brugeres salg og udlejning til Skattestyrelsen.
Virksomhederne opfordres dog til allerede nu at begynde at indhente identifikations-oplysninger fra deres brugere, så de er klar til at foretage indberetninger om brugernes indtægter, når systemet er færdigudviklet.

– Skattestyrelsen sendte for nyligt oplysningsbreve ud til knap 200 virksomheder, som kan være omfattet af indberetningspligten i EU-direktivet. Det er imidlertid kun de virksomheder, vi kender i forvejen, som vi har kontaktet. Der kan være virksomheder, vi ikke kender til, som også er omfattet. Så hvis man som virksomhed er i tvivl, om man er omfattet, bør man selv få det afklaret. Det gælder som udgangspunkt alle virksomheder, der digitalt formidler udlejning, services eller salg mellem brugere, der skal undersøge, om de kan være omfattet af den nye indberetningspligt, understreger Michael Medom Hansen.

Hvis en virksomhed er i tvivl, om den er omfattet af DAC7-direktivet, kan virksomhe-den registrere sig med blanketten på virk.dk og markere, at den er i tvivl, om den bør registrere sig.

Virksomheder, som stiller en digital platform til rådighed for brugere, og som allerede indberetter om fx udlejning af fritidsboliger til Skattestyrelsens FRIT-system eller bil-, båd- eller boligudlejning til Skattestyrelsens indberetningsløsning DEL, skal fremover kun indberette til den nye indberetningsløsning. Den nye indberetningspligt er dog mere omfattende end tidligere, så virksomhederne skal forberede sig på, at de sandsynligvis skal indsamle og oplyse flere oplysninger om deres brugere end hidtil.

Læs mere om det nye EU-direktiv på skat.dk/dac7.

Tidligere artikel
Næste artikel
RELATED ARTICLES
spot_img

Populær