onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingørLokale firmaer har bidraget til byggeriet af sundhedshuset

Lokale firmaer har bidraget til byggeriet af sundhedshuset

spot_img

Det er firmaet Elindco, der har været totalentreprenør på byggeriet af Helsingør Sundhedshus, men flere lokale virksomheder har også været involveret.

Kathøj Kloakservice er et af de lokale firmaer, der har spillet en væsentlig rolle i byggeriet af Helsingør Sundhedshuset. Firmaet fra Tikøb har både stået for indvendig og udvendig kloakering og for belægning og beplantning på de udendørs arealer. I kortere og længere perioder over de seneste tre år har Kathøj haft 4 til 12 mand til at arbejde på sundhedshuset.

– Tilsammen har de to entrepriser været den næststørste opgave, vi nogensinde har haft. Så det har været en stor opgave for os, siger kloakmester Tonny Nielsen.

Han mener, det er vigtigt, at lokale virksomheder bliver inddraget i store lokale byggerier som det nye sundhedshus.

Godt samarbejde

Det er ikke Helsingør Kommune som bygherre, men derimod hovedentreprenøren Elindco, der vælger underleverandørerne til byggeriet. Tonny Nielsen fortæller, at Kathøj kom i kontakt med Elindco under byggeriet af Skolen i Bymidten.

Tonny Nielsen hørte, at Elindco, som også var hovedentreprenør på skolebyggeriet, havde afbrudt samarbejdet med den underleverandør, der stod for kloakeringen, og så skyndte han sig at kontakte Elindco. Det samarbejde gik så godt, at Elindco også hyrede Kathøj, da sundhedshuset skulle bygges.

Tonny Nielsen har haft en positiv oplevelse med byggeriet og vurderer, at det har gjort arbejdet mere effektivt, at Kathøj, Elindco og Helsingør Kommune også havde arbejdet sammen på Skolen i Bymidten.

– Det var nemt at komme i gang, fordi vi havde haft en god proces omkring Skolen i Bymidten. Vi skulle ikke starte helt forfra, siger Tonny Nielsen.

Han vurderer, at det også har bidraget til en god byggeproces, at Helsingør Kommunes projektledelse hver dag var til stede på byggepladsen.

– Hver gang der var nogle tvivlsspørgsmål, kunne de hurtigt træffe en beslutning, så vi kunne komme videre, siger Tonny Nielsen.

Ud over Kathøj har også NBC Marine fra Kvistgård været med til byggeriet. 

Og det er de tre lokale firmaer Helsingør Elteknik, tømrerfirmaet Carlsen & co. samt Casper Andersson VVS, der står for at tilpasse sundhedshusets lokaler til de forskellige private behandlere, der lejer sig ind.

– Jeg fornemmer, at totalentreprenøren er velvillig over for at bruge lokale underleverandører, fordi de kan rykke hurtigt, siger Jan Krog Islin, der er projektleder på byggeriet for Helsingør Kommune.

En medarbejder fra Kathøj Kloakservice er ved at lægge scaussesten ved det nye sundhedshus

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær