onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneKommunaldirektøren skifter til KL

Kommunaldirektøren skifter til KL

spot_img

Stine Johansen stopper i Helsingør Kommune. Fra oktober skal hun være direktør for bl.a. energi, klima og miljø hos KL, Kommunernes Landsforening.

Helsingør Kommune skal have ny kommunaldirektør. Efter otte år på posten takker Stine Johansen af med udgangen af september og træder i stedet ind i direktionen hos KL. Her skal hun bl.a. varetage kommunernes interesser på de grønne områder og bidrage til de årlige økonomiaftaler med regeringen.

Stine Johansen er taknemmelig for tiden i Helsingør Kommune:

– Det har været et kæmpe privilegium at være betroet stillingen som kommunaldirektør i Helsingør Kommune. Efter otte år er tiden nu kommet til, at jeg vil bidrage på nye måder til vores kommunestyre og demokrati i Danmark. Tiden i Helsingør Kommune har givet en fantastisk ballast, som jeg nu glæder mig til at bringe i spil på nationalt niveau.

Hun fortsætter:

– Jeg er fuld af taknemmelighed over samarbejdet med Byrådet og borgmester Benedikte Kiær og alle, jeg har arbejdet sammen med om alt det fine, vi i fællesskab har opnået for Helsingør Kommune. For bare at nævne nogle få resultater:

– Vi er lykkedes med at opnå målene i Vision 2020, og vi har sat nye konkrete, betydningsfulde og ambitiøse mål for Vision 2030. Medarbejdertrivslen i kommunen er tårnhøj, og flere og flere mennesker flytter til vores område og bidrager til vækst og liv på gader og stræder. Og kigger vi ud over landskabet, er der de seneste år opført en stribe vigtige bygninger, der i mange år frem vil være en del af vores fælles velfærd: Sundhedshus, plejehjem, idrætsby, skole, musikskole osv. Det er resultater, vi i fællesskab i Helsingør Kommune kan være stolte af.

Trist og stolt borgmester

Stine Johansen understreger, at hendes arbejde i Helsingør Kommune ikke er færdigt endnu. I september tager byrådet for alvor fat på forhandlingerne om det kommende års budget, og opgaven med at få budgettet på plads vil hun fokusere på i de kommende uger.

Borgmester Benedikte Kiær er ked af at skulle finde en ny kommunaldirektør – men også stolt:

– Jeg er ked af, at vi snart skal sende Stine videre til KL. Hun har været en fantastisk inspirerende leder og et forbillede for, hvordan man agerer som topembedsmand. Hun om nogen står for ordentlighed og har et menneskesyn og en tillid til mennesker og dermed sin organisation, der fremmer nytænkning og lyst til at møde på arbejde hver dag.

– Det har været en sand fornøjelse at samarbejde med Stine gennem alle otte år, og jeg vil ønske hende alt godt i det nye job hos KL. En trøst kan måske være, at vi nu har en stærk Helsingør-repræsentant i direktionen hos KL. For KL taler kommunernes sag i forhandlingerne med staten, og her kommer Stine med en ballast og en viden, der er brug for. Jeg er sikker på, at Stines stærke fornemmelse for kommunernes opgaver og vigtige rolle i vores fælles samfund vil komme både KL og alle danske kommuner til gavn i de kommende år.

Processen med at finde en ny kommunaldirektør påbegyndes med det samme. 

Kilde: Helsingør Kommune

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær