onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneHelsingørs butikker fik besøg af detaileksperter på rundtur i en hård tid

Helsingørs butikker fik besøg af detaileksperter på rundtur i en hård tid

spot_img

Butikker har haft besøg af to detaileksperter fra Erhvervshus Hovedstaden. Tilbuddet om sparring er en del af den kommunale erhvervsfremmeindsats. 

Helsingørs og Espergærdes butikker har haft besøg af to detaileksperter fra Erhvervshus Hovedstaden. De gik fra dør til dør den 15. og 16. november 2022 og fik en snak om, hvordan butikkerne kan komme godt gennem en svær tid i et meget omskifteligt marked præget af stigende inflation, høje energipriser og lav forbrugertillid. De nye retningslinjer for prismarkedsføring blev også vendt, så butikkernes prissætning overholder markedsføringsloven. Tilbuddet om uvildig, professionel sparring til de forretningsdrivende er en del af den kommunale erhvervsfremmeindsats. 

Formålet med besøget var at sprede budskabet om, at de små og mellemstore virksomheder kan få gratis sparring af Erhvervshus Hovedstaden til at udvikle deres forretning, så de kan komme godt gennem en usikker tid med kriser og nye forbrugsmønstre. De lokale detailbutikker har haft en god sommer men flere mærker en mathed i salget her i efteråret, fortæller chefkonsulent Birgit Johns Nielsen fra One Stop Erhverv i Helsingør Kommune, der havde inviteret detaileksperterne fra Erhvervshus Hovedstaden til at komme ud til butikkerne.

– Helsingør er en turistby med relativt mange små selvstændige erhvervsdrivende blandt de ca. 220 detailbutikker. Butikkerne har haft en fantastisk sommer med gode omsætningstal, fordi de fik besøg af en masse svenskerne, der kom hertil på endagsture og købte stort ind. Der var fuld gang i salget af fx mad, spiritus og tøj. Men nu er festen slut. Forbrugerne holder igen med at bruge mange penge. Så mange af butikkerne har masser af udfordringer lige nu, og de har brug for hjælp til at overleve i et meget omskifteligt marked. Så det er dejligt, at vi kan få besøg af Erhvervshus Hovedstadens detaileksperter, siger Birgit Johns Nielsen fra One Stop Erhverv i Helsingør Kommune.

Butikkerne i Helsingør Kommune tog godt imod de to detaileksperter
En af de selvstændige erhvervsdrivende, som var glad for at hilse på detaileksperterne, var Alice Florisson fra hatteforretningen med dame- og herreekvipering A. Florisson.

– Det har været godt og inspirerende at få besøg af Mette og Tina fra Erhvervshus Hovedstaden. Det er en god ide, at Helsingør Kommune har inviteret dem hertil, så de kan tilbyde at se med deres professionelle øjne på forretningen. Det kan der forhåbentlig komme nogle resultater ud af, så butikkerne her i byen kan få et løft, siger Alice Florisson.   

Detailekspert Mette Pedersen kiggede også forbi tøjbutikken Löftröm, der før har været på en workshop om digital markedsføring hos Erhvervshus Hovedstaden.

– Vores højsæson er om sommeren, og det er hårdt at være en lille virksomhed. Vi har haft stor glæde af at få sparring om vores tilstedeværelse på sociale medier, og vi ser frem til at få feedback på vores markedsføringsindsats, fortæller Luna Løfstrøm, der arbejder i sin mors butik Löfström.   

Flere af de forretningsdrivende har som et resultat af besøget i dag takket ja til at få et opfølgende sparringmøde om udvikling af deres virksomhed.  

– Vi har haft travlt på vores rundtur og har fået skabt mange nye kontrakter, som vi vil følge op på. Mange af de virksomheder, vi har talt med, var ikke klar over, at de gratis kan få fortrolig sparring til at udvikle deres forretning. Vi har aftalt med flere af dem, at vi tager ud til dem i løbet af det nye år, når de har tid. Flere har eksempelvis spurgt ind til de nye regler og om prissætning, da de ikke helt forstår retningslinjerne om rabatter. Andre vil gerne have inspiration til deres digitale markedsføring eller input til at komme ud over landets grænser med deres produkter eller hjælp til at søge om tilskud til økonomien, fortalte detailekspert Mette Pedersen, der har været rundt i flere kommuner med kollegaen Tina Wøldiche for at hilse på de erhvervsdrivende og fortælle dem om den gratis hjælp i erhvervsfremmesystemet. Hun tilføjede, at alle har mulighed for at tage kontakt til hende eller Tina, hvis de gerne vil have sparring, og ikke fik sagt det under besøget.

Kontakt: Skriv til Tina og Mette på twp@ehhs.dk eller ring på tlf.: 61884606 hvis du, eller en du kender, også vil have gratis sparring om fx salg, digital markedsføring, prissætning og butiksindretning.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær