onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingørHelsingør-elever vinder iværksætterkonkurrence for brætspil mod skærmfri undervisning

Helsingør-elever vinder iværksætterkonkurrence for brætspil mod skærmfri undervisning

spot_img

En stor entreprenørskabskonkurrence i Øksnehallen i København er netop slut. Her fandt man blandt andet vinderne i Business Mind Programme – en konkurrence for HHX-elever. 1. pladsen gik til seks elever fra Helsingør Gymnasium.

Hundredevis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede i dag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival i Øksnehallen. Her pitchede folkeskoleelever og elever fra ungdomsuddannelser og videregående uddannelser deres idéer til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer i Danmark.

En af de konkurrencer, der blev afholdt, er Business Mind Programme målrettet elever fra hhx. Her vandt holdet “Klog på Innovation” med eleverne Arthur Holm, Elias Skøtt, Ahmet Tokmak, Louis Wilstrup, Zenia Riedel-Clausen og Natasha Jiaxin Zheng fra Helsingør Gymnasium.

Holdet har udviklet et fysisk brætspil, der hjælper lærerne med at gennemføre et sjovt og skærm-frit element i undervisningen. For lærerne betyder det mindre forberedelse til repetition. For eleverne betyder det en sjovere undervisning og repetitionaf fagbegreber.

De seks elever var glade og stolte over prisen.

– Det er superfedt. Vi troede ikke, vi ville vinde. Vi har lært meget af at være iværksættere og bare at hoppe ud i det. Man skal stole på sig selv og ikke være bange for at fejle. Det viser sig, at alt er muligt, siger Arthur Holm fra teamet.

Business Mind Programme sætter spot på ”iværksætteri” og den indledende forståelse af virksomhedsdrift og opbygningen af et entreprenørielt mindset. Formålet med konkurrencen er at give unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres nyudviklede idéer uden for uddannelsesrammen. Formålet er også at skabe et rum, som giver unge mulighed for på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces at modtage kvalificeret sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet.

I alt deltog 286 elever fordelt på 78 hold i Business Mind Programme i Øksnehallen i København.

KILDE:  Fonden for Entreprenørskab

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær