onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneForsyning Helsingørs nye strategi

Forsyning Helsingørs nye strategi

spot_img

Her står jeg med Forsyning Helsingørs nye strategi. Jeg står på taget af forsyningen og bag mig ligger vores spritnye genbrugsplads, som er et godt bevis på den rejse vores forsyningsselskab er på. En rejse mod endnu mere grøn omstilling – og her skal den nye strategi sørge for, at alle vores ambitiøse grønne mål bliver nået.

Forsyning Helsingør er ejet af borgerne i Helsingør Kommune – og vi kan være stolte over vores forsyning. På flere områder er vores forsyning længere fremme end andre når det gælder grøn omstilling og klimssikring. Det lægger man mærke til uden for kommunens grænser. Og jeg er glad for, at den nye strategi betyder, at der kommer endnu mere fart på de grønne ambitioner. Forsyning Helsingør vil være en mere bæredygtig virksomhed og vil spille en mere aktiv rolle i den lokale grønne omstilling – alt sammen uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Rigtig godt.

Når jeg fremhæver denne strategi, så er det også for at fortælle, at strategi og planer er afgørende, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Helsingør Kommune har været i gang i godt 14 år – og vi bliver bedre og stærkere hele tiden i vores arbejde med at blive en grøn og bæredygtig kommune, hvor vi blandt andet har sat os for at blive CO2 neutrale i 2045. Og arbejdet kræver strategi og planer samt samarbejde, blandt andet med vores forsyningsselskab. For vi når ikke i mål med øget genanvendelse, grøn varme og klimasikring uden Forsyning Helsingør.

Vi opnår hele tiden gode resultater. Det er bare ikke altid, at alle disse gode resultater er kendte. Og vi må bare erkende, at det ikke altid lige er gode historier for de lokale medier. Det betyder, at vi skal være bedre til at fortælle, hvad kommunen gør, og hvad man som borger selv kan gøre for at sætte mere fart på den grønne omstilling. For vi kan kun lykkedes med den grønne omstilling, hvis vi står sammen.

Derfor vil har jeg besluttet mig for at udkomme med en klimakalender her op til jul. Helt frem til juleaften vil jeg åbne dagens låge og give et indblik i nogle af de grønne aktiviteter, der sker i vores kommune – og hvilke resultater vi opnår. Glæder mig til at åbne lågerne for de mange gode historier.

Borgmester Benedikte Kiær

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær