onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideHelsingør KommuneDen nye SOSU-skole i Helsingør åbnet med manér

Den nye SOSU-skole i Helsingør åbnet med manér

spot_img

Fremover kan man læse både hele sosu-hjælper og hele sosu-assistent-uddannelsen på den tidligere Skolen ved Kongevejen i Helsingør.

Der var rød løber, balloner, flag og masser af glade ansigter, da SOSU H Helsingør den 1. september fejrede sine nye lokaler på den tidligere Skolen ved Kongevejen.

I august begyndte de første elever på den nye skole, der tilbyder både hele sosu-hjælper-uddannelsen og hele sosu-assistent-uddannelsen.

– Vi er glade for lokalerne, hvor der har været skole siden 1897. Og vi ser frem til et stærkt samarbejde med Helsingør Kommune, siger Jeppe Rosengård Poulsen, direktør for SOSU H.

Attraktivt studiemiljø

Også Marlene Harpsøe, formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget i Helsingør Kommune, glæder sig over den nye skole.

– Det er glædeligt, at Helsingør vokser som uddannelsesby, og for kommunens borgere er det en fordel, at vi nu også har social- og sundhedsassistent-uddannelsen. Skolens nye lokaler tæt på andre uddannelser, bylivet og offentlig transport giver et attraktivt studiemiljø, og det tegner rigtig godt med antallet af elever, siger hun.

På de nye hold er 18 elever begyndt på sosu-assistent-uddannelsen, 11 elever på sosu-hjælper-uddannelsen, og hele 44 elever på det obligatoriske grundforløb 2, som går forud for uddannelserne.

– Skolen er genial. Alle er rigtig søde, og lærerne er ligesom kolleger, siger Lili, Sofie, Clara og Sabine, som netop er begyndt på grundforløb 2.

Fakta om den nye SOSU H Helsingør

  • Skolen er placeret på den tidligere Skolen ved Kongevejen – i en bygning i flere plan på små 1200 kvadratmeter.
  • Skolen er nabo til VUC – og dermed del af et større studiemiljø i bymidten.
  • På den nye skole kører p.t. det etårige SSA-projekt, hvor skole og praktiksteder samarbejder om at skabe endnu mere sammenhæng mellem teori og praksis for eleverne.

Fakta om sosu-uddannelserne i Helsingør

  • For at uddanne sig til sosu-hjælper eller assistent skal man være ansat som elev i en kommune. Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.
  • Helsingør Kommune ansætter sosu-assistent-elever fire gange om året, og sosu-hjælper-elever to gange om året.

Læs mere om SOSU H

Den røde snor blev klippet af to elever fra den nye skole.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær