onsdag, juli 24, 2024
spot_img
ForsideAndre nyhederBorgerforslaget "Legalisering af aktiv dødshjælp" har opnået 50.000 støttere

Borgerforslaget “Legalisering af aktiv dødshjælp” har opnået 50.000 støttere

spot_img

Borgerforslaget blev offentliggjort den 12. december 2022 og opnåede 50.000 støtter den 26. maj 2023.

Forslaget kan læses her.

Borgerforslaget vil nu overgå til Folketinget og vil blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget. Forventningen er, at forslaget vil blive fremsat i fællesskab af de partier, som støtter borgerforslagsordningen.

Beslutningsforslaget vil blive behandlet på samme måde som Folketingets øvrige beslutningsforslag: 

  • Først drøftes det ved 1. behandling i Folketingssalen.
  • Så går det videre til behandling i et af Folketingets udvalg. Under udvalgets behandling kan f.eks. hovedstiller og medstillere komme i foretræde – altså komme til et møde med udvalget. Borgere kan også skrive til udvalget om deres synspunkter om forslaget.
  • Når udvalget har behandlet forslaget, kommer det til 2. og sidste behandling i Folketingssalen. Politikerne stemmer om forslaget og enten vedtager eller forkaster det. Hvis beslutningsforslaget vedtages, bliver det til en folketingsbeslutning. I nogle tilfælde kan Folketinget også vælge at afslutte behandlingen af borgerforslaget med at afgive en politisk rapport – en beretning. Det vil sige, at det folketingsudvalg, som har behandlet forslaget, præsenterer sine politiske konklusioner i beretningen, og at forslaget ikke kommer til afstemning i Folketingssalen.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil Folketingets behandling af beslutningsforslaget er afsluttet.

RELATED ARTICLES
spot_img

Populær